Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Μετατροπή νοσοκομείων αντί δημιουργίας νέων

Τη μετατροπή ορισμένων νοσοκομείων σε Κέντρων Αποκατάστασης αντί της δημιουργίας νέων, ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας Κ. Στεφανής μιλώντας στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ 105,8». Ετσι λοιπόν την αδήριτη ανάγκη για την ανάπτυξη Κέντρων Αποκατάστασης - υπάρχουν μόνο 200 δημόσιες κλίνες στην Αθήνα - η κυβέρνηση τη χρησιμοποιεί για να αλλάξει το χαρακτήρα των νοσοκομείων. Με αυτή την πολιτική της η κυβέρνηση ευνοεί τον επιχειρηματικό τομέα που καλύπτει τα κενά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Πάτρα - μάλιστα το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης - η μη ανάπτυξη της μονάδας στο νοσοκομείο επέτρεψε τη δημιουργία μεγάλης μονάδας αποκατάστασης στην περιοχή.

«Προβλέπεται, είπε ο Κ. Στεφανής, η δημιουργία Κέντρων Αποκατάστασης και σε πολλές περιοχές της χώρας. Στα επόμενα 3 - 4 χρόνια θα υπάρχει επάρκεια. Καταρχήν πολλά από τα παλιά νοσοκομεία θα γίνουν κέντρα νοσοκομειακής φροντίδας και αποκατάστασης σε πολλές περιοχές της χώρας».

Αναφερόμενος στα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας και Πρόνοιας ο Κ. Στεφανής είπε ότι «υπάρχει ως ενδεχόμενο η μείωσή τους», προσθέτοντας ότι «είναι θέμα καθαρά διαχειριστικό και καλύτερης σύνδεσης, ενδεχόμενα, με τη διοικητική περιφέρεια». Τα απογευματινά ιατρεία, που αποτελούν χαράτσι, πρέπει, όπως είπε ο υπουργός, να ενισχυθούν, «έχει αποδειχθεί ότι έχουν διττό όφελος και από πλευράς παράτασης του χρόνου λειτουργίας, αλλά και από πλευράς εισπρακτικής...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ