Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ
Γιατί ΚΚΕ;

Διαβάζω, ακούω, βλέπω και σκέφτομαι, άραγε ενημερώνομαι. Τα νέα ήθη του ΠΑΣΟΚ έχουν διαστρεβλώσει λέξεις και έννοιες και έχουν φέρει στην αρένα αμερικανικές πρακτικές. Ο πολιτικός λόγος έχει ανατεθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα, η «συμμετοχική δημοκρατία» νοείται ως η διά βοής έγκριση ήδη χρισμένου αρχηγού και οι ουσιαστικές προτάσεις για βελτίωση της ζωής απουσιάζουν.

Το ΠΑΣΟΚ επαγγέλλεται την ανατροπή και η ΝΔ την κατάργηση των μονοπωλίων, αλλά τι άλλο θα ανατρέψει το ΠΑΣΟΚ, που δεν το έχει ήδη ανατρέψει στα είκοσι χρόνια που είναι στην εξουσία, τα εργατικά δικαιώματα, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, το σεβασμό στα δάση, την ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες, τους ελεύθερους δημόσιους χώρους, την εθνική ανεξαρτησία; Δεν είναι κάποιο νεοσυντηρητικό κόμμα που ξανάφερε την αρχή της ετεροδικίας, αλλά το «σοσιαλιστικό» κυβερνών κόμμα. ΄Η μήπως οι αποκρατικοποιήσεις που μεθοδεύει συστηματικά και τόσο αποτελεσματικά ανταποκρίνονται στην αρχή της συλλογικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής που είναι θεμέλιο του σοσιαλισμού; ΄Η μήπως η μεγιστοποίηση του ρόλου της αγοράς, που διακηρύσσει το ΠΑΣΟΚ, είναι σοσιαλιστική «ανατροπή»;

Οσο για τα μονοπώλια, ποιοι τα δημιούργησαν και σε ποιους ανήκουν για να τα καταργήσει η ΝΔ; Θα πρέπει να νομίζουν ότι απευθύνονται σε αλλόγλωσσους ή σε αμνήμονες ή να πιστεύουν ότι τα επικοινωνιακά κόλπα των διαφημιστικών τους εκστρατειών είναι πιο ισχυρά από την ανθρώπινη κρίση.

Ολοι εμείς, που μαζί με το ΚΚΕ είχαμε βγει στους δρόμους τη χρονιά που πέρασε, στις μεγαλειώδεις πορείες των εργαζομένων, των φοιτητών, των συνταξιούχων για την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, ξέρουμε τη μέχρι σήμερα ιστορία των δύο μονομάχων, γεμάτη με ανατροπές των λαϊκών κατακτήσεων, που με τόσους αγώνες και αίμα έχουν αποκτηθεί.

Η μόνη ψήφος ανατροπής είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτό ανατρέπει το σύστημα των εκμεταλλευτών της ανθρώπινης ζωής, τη λογική του ρουσφετιού, του βολέματος και της παθητικότητας. Αν θέλουμε ως σκεπτόμενοι άνθρωποι, με κρίση, να κρατήσουμε την αξιοπρέπειά μας, αν πιστεύουμε ότι ο καιροσκοπισμός, ο κυνισμός και η αναξιοκρατία στην κοινωνική ζωή, η αδηφαγία των μονοπωλίων και η εγκληματική νέα τάξη πραγμάτων πρέπει να νικηθούν, τότε το μόνο που μένει είναι υπερψήφιση του ΚΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο δικαιώθηκε σε όλες του τις κρίσεις, τις προβλέψεις και τους αγώνες, αλλά και δε σταμάτησε ποτέ να διεκδικεί και να μάχεται.


Του
Διονύση ΒΑΛΑΣΗ
Eικαστικού καλλιτέχνη, εκπαιδευτικού


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ