Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
Επιλογές
Λυρική αλλά και πειραματική

Με την παρουσίαση τριών έργων εγκαινιάζεται αύριο η Πειραματική Λυρική Σκηνή, αποσκοπώντας να αποτελέσει εφαλτήριο σύγχρονου προβληματισμού για τη συνέχεια της λυρικής τέχνης. Η τέταρτη κατά σειρά σκηνή της ΕΛΣ στεγάζεται σε μια πρώην αποθήκη, που μεταμορφώθηκε σε αίθουσα παραστάσεων 200 θέσεων και βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με τα στούντιο δοκιμών του Μπαλέτου της ΕΛΣ (Πειραιώς 199, είσοδος από Αλκμήνης 68). Τη διεύθυνση της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής ανέλαβε ο συνθέτης Θόδωρος Αντωνίου - εμπνευστής της δημιουργίας του χώρου.

Στο πρώτο διήμερο (αύριο και την Κυριακή, 10μ.μ.) λειτουργίας της σκηνής θα παρουσιαστούν οι όπερες: «Φάρος» του Πέτερ Μάξουελ Ντέιβις (έχει παρουσιαστεί και παλιότερα) και τα καινούρια «Το ταξίδι» του Στάθη Γυφτάκη και «Ο ποιητής των επτά χρόνων» του Θόδωρου Αμπαζή. Τη μουσική διεύθυνση και στα τρία έργα έχει αναλάβει ο Θόδωρος Αντωνίου. Τη σκηνοθεσία του «Φάρου» υπογράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης, τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Αγνής Ντούτση, η μετάφραση της Τζένης Αρσένη, ενώ πρωταγωνιστούν οι Χρήστος Γιαννούλης, Τάσος Αποστόλου και Πέτρος Μαγουλάς.

Το «Ταξίδι» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του συνθέτη Στάθη Γυφτάκη και λιμπρέτο Γιάννη Φίλια, με ερμηνευτές τους Μαργαρίτα Συγγενιώτου και Τάσο Αποστόλου. «Ο ποιητής των επτά χρόνων» του Θοδωρή Αμπαζή βασίζεται στη ζωή και το έργο του Γάλλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπό. Το λιμπρέτο είναι του Γ. Φίλια, η επιμέλεια των σκηνικών του Κωνσταντίνου Θεοφάνη και των κοστουμιών της Ντίνας Αντωνοπούλου, με πρωταγωνιστές την Αρριέτα Μουτούση και τον Χρήστο Γιαννούλη. Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ