Σάββατο 28 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Ο στοιχειωμένος πύργος»

Ο παθιασμένος με τη δουλιά του εργολάβος Τζιμ Εβερς επισκέπτεται, με την οικογένεια του, το τεράστιο επιβλητικό αρχοντικό Γκρέισι, το οποίο φιλοδοξεί να μετατρέψει σε ένα μοντέρνο συγκρότημα πολυτελών διαμερισμάτων. Φτάνοντας όμως εκεί οι Εβερς θα ανακαλύψουν ότι δεν είναι μόνοι. 999 φαντάσματα τους υποδέχονται διψασμένα για συναναστροφές. Για να απαλλαγεί από την παρουσία τους ο Τζιμ θα πρέπει να λύσει τα μάγια.

Λίγο από κωμωδία, λίγο από ερωτική ιστορία, λίγο από τρόμο, ο Εντι Μέρφι ίδιος και απαράλλαχτος και η ιστορία με τα φτηνιάρικα αστεία από ταινίες κονσερβοποιημένες κατευθείαν από την εμπορική βιομηχανία του Χόλιγουντ συνεχίζεται. Μέτρια αστεία και σκηνές τρόμου άρτια δουλεμένες μοναχά από πλευράς οπτικών εφέ που δεν τρομάζουν κανέναν. Αναμενόμενη ροή με πολύπλευρη θεαματικότητα χωρίς κεντρικό στόχο. Σκηνικό στοιχειωμένου πύργου που θυμίζει παιδική χαρά. Ο σκοπός της ταινίας είναι να γελάσεις μέσα από τον τρόμο αλλά αυτό δε γίνεται. Αντίθετα, αν ο τρόμος σού προκαλεί γέλιο αυτό μπορείς να το γευτείς σε καθημερινή βάση, αν απλούστατα ανοίξεις την τηλεόραση γύρω στις οχτώ, όταν τα δελτία ειδήσεων μπαίνουν στη μάχη του προεκλογικού αγώνα. Περισσότερα από 999 φαντάσματα πετάγονται ξαφνικά μπροστά σου και αρχίζουν να λένε... να λένε... να λένε, να φωνάζουν να τονώνουν το «εγώ» τους, με υποσχέσεις, μελλοντικά σχέδια και τολμηρές αλλαγές στην καθημερινότητα. Εκεί, λοιπόν, που γίνεσαι αποδέκτης όλων αυτών, στην αρχή τρομάζεις σε πιάνει πανικός και όλα αυτά σε μένα θα τα κάνουν; Σκέψεις τρόμου και ταραχής. Κάτι μέσα σου φωνάζει εγώ δεν είμαι πειραματόζωο. Περνάει λίγη ώρα, ο πανικός φεύγει και βάζεις τα γέλια. Επανέρχεται η λογική και λες εντάξει το έχουμε ξαναδεί.

«The Haunted Mansion» Κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Ρομπ Μίνκοφ. Με τους: Εντι Μέρφι, Τζένιφερ Τίλι, Τέρενς Σταμπ, Γουάλας Σον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ