Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Τον Ιούνη το ... ιππικό;

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΚΑΜΠΟΥΛ.-«Εντός των επόμενων δύο βδομάδων», σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, οι στρατιωτικοί διοικητές του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες της ανάπτυξης νέων δυνάμεων στο Αφγανιστάν, που προγραμματίζεται για τα τέλη Ιούνη, σε πέντε μεγάλες πόλεις της - υπό μερική κατοχή - χώρας. Αν και δε δίνονται λεπτομέρειες για τον αριθμό των νέων στρατευμάτων, διάφορες πληροφορίες κάνουν λόγο περί «διπλασιασμού» των 6.400 στρατιωτών που διατηρεί στην Καμπούλ.

Η χρονική συγκυρία της ανάπτυξης - που, αν τελικώς γίνει, θα σηματοδοτεί πιθανώς ένα νέο modus vivendi ΕΕ και ΗΠΑ - συμπίπτει σχεδόν με το χρονοδιάγραμμα διενέργειας των «εκλογών» με στόχο τη νομιμοποίηση και την παράταση της προεδρίας του Χαμίντ Καρζάι.

Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Εθνη χθες έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία, που τεκμηριώνουν ότι οι κατασχέσεις αφγανικής ηρωίνης στα σύνορα του Τατζικιστάν αυξήθηκαν πάνω από 1.000 φορές το 2003 σε σύγκριση με το 1996. Μάλιστα, η υπηρεσία του ΟΗΕ διατείνεται πως η κατασχεθείσα ηρωίνη είναι «πολύ καθαρότερη» από όσο στο παρελθόν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ