Πέμπτη 4 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Κυβέρνηση Κοστούνιτσα με τη «βούλα» της Βουλής...

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Την άνετη έγκριση της πλειοψηφίας της Βουλής έλαβε χτες η νέα κυβέρνηση της Σερβίας με πρωθυπουργό το Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Σε σύνολο 250 βουλευτών, 130 ψήφισαν υπέρ της νέας κυβέρνησης συνασπισμού που συγκροτούν τέσσερα κόμματα (με αρκετές διαφορές σε θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής), 113 κατά, ένας δήλωσε παρών ενώ έξι βουλευτές ήταν απόντες.

Ο Κοστούνιτσα, που κατάφερε να πάρει την πλειοψηφία των ψήφων χάρη στην υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, επανέλαβε τα περί «περιορισμού» της έως τώρα «υποτελούς συνεργασίας» με το Δικαστήριο της Χάγης. Ωστόσο, αργότερα χτες βράδυ ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας ανέμενε να πάρει μία πιο άμεση «γεύση» των γνωστών πιέσεων της Ουάσιγκτον (περί αναστολής της «οικονομικής βοήθειας») με την επίσκεψη του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τις Πολιτικές Υποθέσεις, Μαρκ Γκρόσμαν... Νωρίτερα δε, ΝΑΤΟικός εκπρόσωπος στις Βρυξέλλες «συμβούλευε» τη νέα σερβική κυβέρνηση να μην αναστείλει τη συνεργασία με τις αρχές του Δικαστηρίου της Χάγης γιατί, όπως εξήγησε, «θα κλείσει το παράθυρο» για την ένταξη του Βελιγραδίου στο ΝΑΤΟικό πρόγραμμα «Συνεταιρισμός για την Ειρήνη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ