Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να πάρουν θέση για την Ολυμπιακή πορνεία

Την άμεση αντίδραση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας προκάλεσε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, στο οποίο γίνεται αναφορά σε έγγραφο της ΔΟΕ που καλεί τη χώρα μας να εξασφαλίσει «επαρκή αριθμό επαγγελματιών για τις σεξουαλικές ανάγκες των επισκεπτών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004». Με ανακοίνωσή της η ΟΓΕ καλεί την κυβέρνηση και την ΟΕΟΑ «Αθήνα 2004» να δηλώσουν οτιδήποτε γνωρίζουν για την ύπαρξη και το περιεχόμενο τέτοιου εγγράφου, αλλά και να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το ένθετο BHMAgasino του κυριακάτικου «Βήματος» της 29ης Φεβρουαρίου 2004 σε άρθρο με τίτλο "Η (πληρωμένη) ηδονή των Ολυμπιακών Αγώνων" επικαλείται επίσημο έγγραφο της ΔΟΕ που καλεί τη χώρα μας να εξασφαλίσει "επαρκή αριθμό επαγγελματιών για τις σεξουαλικές ανάγκες των επισκεπτών κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του 2004".

Ερωτάται τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και ο "Αθήνα 2004" αν γνωρίζουν την ύπαρξη και το περιεχόμενο του εγγράφου αυτού της ΔΟΕ και ποια είναι η δική τους απάντηση σ' αυτό το θέμα».

Η ΟΓΕ υπενθυμίζει ότι το γυναικείο κίνημα είχε εναντιωθεί σε αποφάσεις τόσο του Δήμου της Αθήνας (το καλοκαίρι του 2003), όσο και σε απόφαση της ΚΕΔΚΕ, αλλά και στις προθέσεις της κυβέρνησης, που αποσκοπούσαν με σαφήνεια στη διευκόλυνση με κάθε τρόπο της «βιομηχανίας του σεξ στη χώρα μας. Αποτέλεσμα ήταν η προσωρινή, απ' ό,τι φαίνεται, αναδίπλωση της κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει πως «η πορνεία είναι ασυμβίβαστη με την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και είναι έσχατη μορφή φυλετικής διάκρισης. Η πολιτική που καταδικάζει στη φτώχεια και στην ανεργία τις γυναίκες στη χώρα μας είναι η ίδια πολιτική που τους προσφέρει την πορνεία ως επαγγελματικό προσανατολισμό».

Και καταλήγει: «Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση γι' αυτήν την προσπάθεια διάδοσης της πορνο - κουλτούρας και να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα που θα μειώσουν έως και θα εξαφανίσουν το κοινωνικό αυτό φαινόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ