Παρασκευή 5 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός δε φαίνεται να διευκολύνει τους ετεροδημότες στις μετακινήσεις τους. Οι ισχυροί βοριάδες και η κακοκαιρία έχει δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Από σήμερα αναμένεται βελτίωση του καιρού, ενώ από το βράδυ του Σαββάτου οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες, οι οποίοι θα φέρουν βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σήμερα σε όλη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσουν βοριάδες με ασθενείς χιονοπτώσεις, χιονόνερο και βροχές, καθώς και χαμηλές θερμοκρασίες. Οι ισχυροί βοριάδες θα εξασθενήσουν σταδιακά.

Το Σάββατο στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων ή χιονόνερου, κυρίως στα βορειοανατολικά τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που στα δυτικά αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τη νύχτα θα χιονίσει και στη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί, αλλά από το απόγευμα στα δυτικά θα γίνουν νότιοι μέτριοι και στο Ιόνιο το βράδυ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και στα βόρεια. Από το απόγευμα θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια.

Την Κυριακή στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη Ελλάδα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα είναι σε σταδιακή άνοδο κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια.

Τα μέτρα της Τροχαίας

Τα μέτρα που θα πάρει η Τροχαία για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των ετεροδημοτών θα είναι: Κατά την έξοδο θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου από το 46ο-53ο χλμ στην Εθνική Αθήνας - Κορίνθου, από τις 14.00-21.00, το Σάββατο από τις 07.00-14.00 και την Κυριακή από τις 07.00-13.00. Θα γίνουν κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στους οδικούς κόμβους Δαφνίου, διυλιστήριων, Μαγούλας και Ασπροπύργου.

Τις ίδιες μέρες και ώρες θα παρθούν ίδια μέτρα στην Εθνική Αθήνας - Λαμίας, με παρεμβάσεις στους βασικούς οδικούς κόμβους Ν. Κηφισιάς, στις γέφυρες Βαρυμπόμπης και Κρυονερίου και σε άλλα ευαίσθητα σημεία (έργα κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ