Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΑΘΗΝΑ 2004»
Διαψεύδει δημοσίευμα

Σε διάψευση του δημοσιεύματος του «BHMAGAZINO», σύμφωνα με το οποίο η ΔΟΕ ζητούσε με επιστολή της «επαρκή αριθμό επαγγελματιών για ικανοποίηση σεξουαλικών αναγκών» στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, προχώρησε η «Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004», με επιστολή του γενικού της διευθυντή Σεραφείμ Κοτρώτσου. Θυμίζουμε πως το εν λόγω δημοσίευμα είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ).

Η επιστολή χαρακτηρίζει το δημοσίευμα του περιοδικού «παντελώς ανακριβές και αυθαίρετο», ενώ υπογραμμίζει ότι «την ύπαρξη δήθεν επιστολής της ΔΟΕ με τέτοιο περιεχόμενο διέψευσε, περίπου πριν ένα χρόνο - όταν υπήρξαν ανάλογα δημοσιεύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό - με κατηγορηματικό τρόπο ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, τόσο με επιστολή του προς τη Σουηδή υπουργό Μόνα Σάλιμ, όσο και προφορικώς κατά τη συνάντησή του στην Αθήνα με εκπροσώπους Οργανώσεων Γυναικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τονίζοντας ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ουδεμία ανάμειξη έχει με ζητήματα αυτού του είδους».

Επιπλέον, η επιστολή τονίζει πως «ουδέποτε τέθηκε - εγγράφως ή προφορικώς - από την ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 προς συζήτηση οποιοδήποτε τέτοιο θέμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ