Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Καθυστέρηση έξι μηνών στη μισθοδοσία

Την καθυστέρηση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Αχαρνών, αλλά και τις προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΑΔΑ να διασπάσει τους εργαζόμενους, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΑΔΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που δίνονται, η μισθοδοσία καθυστερείται έως και έξι μήνες και, την ίδια στιγμή, προσλαμβάνεται συνεχώς νέο προσωπικό. Οι εργαζόμενοι για αυτή την κατάσταση ήδη έχουν πραγματοποιήσει απεργίες και στάσεις εργασίας, χωρίς ακόμα να έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους.

Η κατάσταση αυτή - συχνό φαινόμενο σχεδόν σε όλους τους δήμους της χώρας - οφείλεται στην πολιτική που έχει ακολουθηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την οποία στηρίζουν οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων και μέσα στην Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Μια πολιτική που στοχεύει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων και υπηρεσιών των δήμων, με το κόστος να καλύπτεται όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά απευθείας από την τσέπη των δημοτών. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση αυτής της πολιτικής αποτελεί το χτύπημα της σταθερούς και πλήρους απασχόλησης, η γενίκευση των ευέλικτων μορφών εργασίας, η πολιτική και εργασιακή ομηρία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ