Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχαιρεσίες ιδιωτικών υπαλλήλων

Σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης προχωρά ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων στις 19, 20, 21 και 22 Μάρτη. Η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα» καλεί τον κάθε ιδιωτικό υπάλληλο να συμμετέχει μαζικά στις αρχαιρεσίες γιατί με τη συμμετοχή του δυναμώνει το σωματείο, δυναμώνει τον αγώνα του. Χτυπά τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και το συμβιβασμό.

Η «Αγωνιστική Ενότητα» που είχε και την ευθύνη της διοίκησης του σωματείου το προηγούμενο διάστημα, προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις της να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κλάδου και του εργατικού κινήματος.

«Δώσαμε μάχες - σημειώνεται στη διακήρυξή της - και τις κερδίσαμε, από το 2002 μέχρι και σήμερα. Δώσαμε το "παρών" στις αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις στον πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ, δώσαμε το "παρών" με τα πανό του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του Ιούνη (Σύνοδος Κορυφής ΕΕ). Ξεχωρίσαμε με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ και αυτό αναγνωρίστηκε από τους εργαζόμενους».

Τονίζει επίσης ότι το σωματείο ενισχύθηκε με νέες εγγραφές, κυρίως νέων εργαζόμενων, «που αν και άπειροι στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, μπήκαν μπροστά και πάλεψαν με αποφασιστικότητα και δυναμισμό, δίνοντας άλλον αέρα στη ζωή και στη δράση του σωματείου. Στόχος μας ήταν και εξακολουθεί να είναι το δυνάμωμα του σωματείου. Είναι συμφέρον μας, συμφέρον της εργατικής τάξης να ενταθεί η μαζική δράση, να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, να αποδυναμωθούν τα κόμματα του δικομματισμού, να αποδυναμωθούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο το ΠΑΜΕ».

Τέλος, καλεί τον κάθε ιδιωτικό υπάλληλο να στηρίξει την «Αγωνιστική Ενότητα» γιατί με την ενίσχυσή της, επιλέγει την ενίσχυση της ταξικής γραμμής στα συνδικάτα, την ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Καταδικάζει τις συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ, ΕΚΑ και της ΟΙΥΕ. Λέει όχι στις πολιτικές των κυβερνήσεων και των βιομηχάνων. «Γιατί - σημειώνει - ο μόνος τρόπος να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη είναι να οργανωθούμε, να αγωνιστούμε και όλοι μαζί να νικήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ