Τετάρτη 10 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Νέο υπερόπλο στους κατακτητές

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Δε θα πυροβολεί, ούτε θα προκαλεί εκρήξεις, αλλά θα... ουρλιάζει. Θα μπορεί να προκαλέσει ανυπόφορο πονοκέφαλο, δυνατούς πόνους, πανικό και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και απώλεια της ακοής... αυτό είναι εν ολίγοις σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες το νέο υπερόπλο, για την ακρίβεια, ακουστικό όπλο, το οποίο θα παραδοθεί στους Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ, και το οποίο θα προσθέσουν στο ήδη μεγάλο οπλοστάσιό τους.

Το ακουστικό αυτό όπλο μεγάλου βεληνεκούς (Long Range Acoustic Device - LRAD) κατασκευάζεται από την «American Technology Corporation». Το όπλο αυτό που έχει τη δυνατότητα να παράγει ήχο 145 ντεσιμπέλ σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων και αποτελείται από ένα τεράστιο ηχείο και ένα τμήμα της τεχνολογίας του προέρχεται από τα σύγχρονα συστήματα που απομακρύνουν τα ποντίκια και άλλα ενοχλητικά πλάσματα με τη βοήθεια υπερήχων.

Ο Πίτερ Ντότο, απόστρατος συνταγματάρχης του σώματος Πεζοναυτών που εργάζεται στον τομέα κατασκευής μη θανατηφόρων όπλων στην εταιρία «M2 Tecnologies» εξήγησε πως το LRAD θα χρησιμοποιείται για τον έλεγχο διαδηλώσεων, για να εμποδίζεται η είσοδος σε ορισμένες ζώνες και για την «εκκένωση κτιρίων». Επίσης θα αναγκάζει τους εχθρούς να εγκαταλείπουν τα μέρη που έχουν κρυφτεί χωρίς να εκτίθενται οι στρατιώτες σε εχθρικά πυρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ