Παρασκευή 12 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πολιτικός συγχρωτισμός

Μετά τα φιλιά, τις αγκαλιές, τις φιλοφρονήσεις μεταξύ απερχόμενων και επερχόμενων υπουργών, η φράση κλισέ του καιρού μας, ο περιβόητος «πολιτικός πολιτισμός», είναι και πάλι στο φόρτε της. Φυσικά, ουδείς έχει διάθεση να βλέπει τους μεν με τους δε να βρίζονται και να ξεμαλλιάζονται. Κανένας δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τους γνωστούς, στημένους δικομματικούς «καβγάδες» τους. Αλλά από εκεί μέχρι την απόδοση όλης αυτής της «αγάπης» στο, δήθεν, εκπολιτισμό των δικομματικών ηθών, η απόσταση είναι τόση, όση χωρίζει τον Πολύδωρα από τους «10.000 (που) θα φύγουν με το "καλημέρα"»...

***

Εκείνο επομένως που εκδηλώνεται με τούτη τη «βελούδινη εναλλαγή» δεν είναι ο «πολιτικός πολιτισμός», αλλά ο πολιτικός συγχρωτισμός των προηγούμενων με τους επόμενους. Η ΝΔ θα πατήσει πάνω σ' αυτό που έχτισε το ΠΑΣΟΚ. Θα το συνεχίσει. Θα το επεκτείνει. Ο Αλογοσκούφης - ειδικά τώρα που πέρασε η προεκλογική περίοδος - δεν έχει κανένα λόγο να μαλώνει με τον Χριστοδουλάκη, από τη στιγμή που όταν οι εργάτες θα ζητούν αυξήσεις, θα απαντά ότι «δε δύναται» διότι πρέπει να εφαρμόσει τον προϋπολογισμό του... Χριστοδουλάκη. Το ίδιο ο Μολυβιάτης με τον Γιαννίτση στο Κυπριακό. Το ίδιο ο Παναγιωτόπουλος με το Ρέππα στο ασφαλιστικό. Το ίδιο αυτοί που κρατούν τώρα το σφυρί της εκποίησης, με εκείνους που το κρατούσαν πριν και που συγκρότησαν την Εταιρία Τουριστικών Ακινήτων για να ξεπουλήσουν τα δάση, τα βουνά και τα λαγκάδια.

***

Επομένως το συναινετικό ύφος που είδαμε στις τελετές παράδοσης - παραλαβής και του «φύγε εσύ - έλα εσύ», δεν πρέπει να αποδοθεί στον πολιτισμό των δικομματικών εταίρων. Οφείλεται στην πολιτική των δυο εταίρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ