Παρασκευή 12 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι λέει η κυβέρνηση;

Ισως, βέβαια, κάποιοι αντιτείνουν, ότι ζητάμε πολλά από τη νέα κυβέρνηση, αφού, μόλις προχτές ορκίστηκε και ακόμη ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί αναλαμβάνουν και ενημερώνονται, για τις διάφορες υποθέσεις. Πράγματι, τα χρονικά όρια έτσι έχουν. Η πίεση, όμως, δεν προέρχεται από μας, αλλά απ' τις ίδιες τις εξελίξεις. Αύριο έρχεται στην Αθήνα, για να συναντηθεί με τον Κ. Καραμανλή ο Κύπριος Πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος. Την επομένη βδομάδα ξεκινούν οι διευρυμένες διαπραγματεύσεις, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων, για τη λεγόμενη ασφάλεια του νέου κράτους. Στις 22 Μαρτίου, επίσης, ξεκινούν οι τετραμερείς συνομιλίες, με τη συμμετοχή της ελληνικής και τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επομένως, καλείται - από τα ίδια τα πράγματα - να δώσει άμεσα, συγκεκριμένες απαντήσεις και, μάλιστα, σε ένα από τα πλέον σοβαρά και κρίσιμα προβλήματα της εξωτερικής πολιτικής. Και, ταυτόχρονα, έχει υποχρέωση, να δημοσιοποιήσει με σαφήνεια ποια είναι η στάση και οι θέσεις της. Το δικαίωμα του λαού να γνωρίζει συγκεκριμένα τι κάνει η κυβέρνηση της χώρας είναι αδιαμφισβήτητο.

ΥΓ: Να υποθέσουμε, ότι η προχτεσινή δήλωση του νέου υπουργού Εξωτερικών, ότι είναι «προκαθορισμένη και συμφωνημένη από όλες τις πλευρές η πορεία προς τη λύση του Κυπριακού» και «είναι δυσκολότατο, αν όχι αδύνατο, να ανατραπούν οι δεσμεύσεις», σημαίνει πως όλες οι ευθύνες θα ριχθούν στην προηγούμενη κυβέρνηση;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ