Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Αλλαγή σκυτάλης στη δρομολογημένη εκποίηση

Την έγκριση των Βρυξελλών περιμένει η κυβέρνηση της ΝΔ για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών», που είχε δρομολογήσει αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχίζει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι σύννομες με το κοινοτικό δίκαιο οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της εταιρίας που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Η έρευνα, όπως εκτιμούν στελέχη του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το ερχόμενο φθινόπωρο. Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση με την αρμόδια Επίτροπο για τις μεταφορές Λογιόλα ντε Παλάθιο. Παράλληλα, προσθέτουν ότι η διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα προχωρήσει, αφού πρώτα εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη της ΕΕ.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις εξελίξεις στην ΕΕ, για την ιδιωτικοποίηση των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» ανοίγει νέος κύκλος. Κι?αυτό, γιατί η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της ΝΔ θα κρίνει και θα προωθήσει την ιδιωτικοποίηση με τα δικά της κριτήρια σε ποιόν θα εκχωρήσει την εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ