Τρίτη 16 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΙΡΑΚ
Διαμαρτυρίες κατά της κατοχής

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως συγγενείς Αμερικανών στρατιωτών που είτε έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ είτε έχουν τραυματιστεί είτε βρίσκονται ακόμη στην κατεχόμενη χώρα, διαδήλωσαν, την Κυριακή, έξω από την αεροπορική βάση Ντόβερ στο Ντέλαγουερ, ζητώντας την άμεση επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων στις ΗΠΑ. Η διαδήλωση είχε και χαρακτήρα «τελετής» προς τιμήν των νεκρών, «αδελφών, συζύγων και παιδιών μας, αλλά και Ιρακινών αθώων όπως και πολιτών άλλων χωρών». Στην αεροπορική βάση Ντόβερ φθάνουν οι σοροί των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών, μια διαδικασία που γίνεται πάντα βράδυ και υπό αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην προσεγγίσουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι συγκεντρωμένοι κατηγόρησαν την ηγεσία του Τζορτζ Μπους ότι αποκρύπτει το πραγματικό μέγεθος των αμερικανικών απωλειών, τόσο σε νεκρούς όσο και σε τραυματίες καθώς και τη σοβαρότητα της κατάστασης των περισσότερων τραυματιών. Επίσης, καταγγέλλουν αυξημένα κρούσματα αυτοκτονιών ή απόπειρας αυτοκτονίας καθώς και εμφάνισης ψυχικών ασθενειών στους κόλπους των αμερικανικών κατοχικών στρατευμάτων.

Η διαδήλωση έγινε από την οργάνωση MFSO - Military Families Speak Out - «Οικογένειες των Στρατιωτών Μιλούν Ανοιχτά», η οποία ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2002, λίγο πριν την εξαπόλυση της στρατιωτικής επιχείρησης στο Ιράκ, τασσόμενη εξαρχής κατά του πολέμου και της κατοχής. Η οργάνωση, σήμερα, πρόκειται να πραγματοποιήσει νέα διαδήλωση μπροστά στο μεγαλύτερο στρατιωτικό νοσοκομείο της Ουάσιγκτον, όπου έχει μεταφερθεί μεγάλος αριθμός τραυματισμένων στρατιωτών. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί να συνεχίσει με πορεία διαμαρτυρίας προς το Λευκό Οίκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ