Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ 2 - 3
Επεισοδιακή πρόκριση

Η σήψη στο ποδόσφαιρο έχει φτάσει τόσο βαθιά που δε θα μπορούσε να αφήσει χώρο για ανάπτυξη του φιλάθλου πνεύματος. Ετσι οι εκδηλώσεις χουλιγκανισμού, δε χρειάζονται αιτία και αφορμή. «Απλώς» γίνονται, όπως χτες στην Πολίχνη. Το «παιχνίδι» διεκόπη για περίπου 13 λεπτά, επειδή οι οπαδοί των γηπεδούχων θεώρησαν πρόσφορο τρόπο αντίδρασης (στο διαφαινόμενο αποκλεισμό της ομάδας τους) τη ρίψη αντικειμένων, καπνογόνων και την προσπάθεια εισόδου στον αγωνιστικό χώρο...!

Πριν και μετά τη «μαύρη παρένθεση» πάντως, η ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση κερδίζοντας τον Ηρακλή με 3 - 2 (36' Ιωάννου, 86' Μίετσελ - 28' Οκκάς, 64', 77' Λυμπερόπουλος), χωρίς να αποδώσει σπουδαία μπάλα. Δύο ήταν οι λόγοι που πήρε αυτό που ήθελε. Αφ' ενός, ήταν πιο ουσιαστική. Αφ' ετέρου, σε αντίθεση με την άμυνά του, ο Σ. Λυμπερόπουλος ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Οι φιλοξενούμενοι στηρίχτηκαν στη... συνταγή Ριζούπολης. Ταμπουρώθηκαν δηλαδή πίσω και «χτύπησαν» στις αντεπιθέσεις.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι (ως τη διακοπή). Από την αρχή έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την ανατροπή. Πήραν τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Ομως οι κακές επιλογές και ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ δεν τους επέτρεψαν να προηγηθούν. Κατάφεραν βέβαια να ισοφαρίσουν αλλά ακόμα και τότε ήταν υποχρεωμένοι να ανοιχτούν, για να πετύχουν δύο γκολ. Το έκαναν αλλά αντί να τα βάλουν τα δέχτηκαν. Εχασαν λοιπόν την πρόκριση αλλά έχοντας προσπαθήσει αρκετά.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κελπέκης, Κατσαμπής, Νεμπεγλέρας, Μουράτι, Πουρσανίδης, Κιάσσος, Ιωάννου, Σελάντερ, Καπετάνος (68' Λαγός), Μιέτσιελ, Μαχλάς (53' Φοφόνκα).

ΑΕΚ: Σ. Λυμπερόπουλος, Κρέικ, Αμπονσά, Ποπόφ, Καψής, Πετκόφ, Τσιάρτας (69' Κωνσταντινίδης), Κατσουράνης, Λάκης (46' Ιβιτς), Οκκάς, Ν. Λυμπερόπουλος (78' Ναλιτζής).

  • Ασχημη εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του Οκκά, μετά το γκολ. Φανερά εκνευρισμένος, από παρατηρήσεις του προπονητή του, ζήτησε αλλαγή. Επίσης η ΑΕΚ τελείωσε το παιχνίδι με 10 παίχτες γιατί τραυματίστηκε ο Αμπονσά και ο Ντουμιτρέσκου είχε κάνει τις 3 αλλαγές που δικαιούται.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ