Παρασκευή 19 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Η κυβέρνηση «ποιεί την νήσσαν»

Ημερίδα διοργανώνει το ΤΕΕ

Κλειστά κρατάει ακόμη τα χαρτιά της η νέα κυβέρνηση σχετικά με το τεράστιο θέμα της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, περιοριζόμενη σε αόριστες δηλώσεις σαν αυτή που έκανε προχτές ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς «θα το δούμε το θέμα»...

Ωστόσο, εκκρεμεί η ολοκλήρωση - με την αξιολόγηση των συμμετοχών - του Διεθνούς Διαγωνισμού Ιδεών την οποία προκήρυξε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με βάση τον οποίο 1.000 τουλάχιστον στρέμματα της έκτασης παραδίδονται σε ιδιώτες προκειμένου να την οικοπεδοποιήσουν και να χτίσουν μια νέα πόλη τουλάχιστον 15.000 κατοίκων!

Στο μεταξύ ημερίδα με θέμα «Αεροδρόμιο Ελληνικού - Μητροπολιτικό Πάρκο πρασίνου» πρόκειται να διοργανώσει το ΤΕΕ την Πέμπτη 22 Απρίλη στο ΕΒΕΑ, ανταποκρινόμενο στις τελευταίες εξελίξεις.

Σκοπός της Ημερίδας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι:

  • Η άμεση επισήμανση και ανάδειξη του προβλήματος σχετικά με το χώρο του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.
  • Η προβολή των θέσεων του ΤΕΕ.
  • Η δημόσια τοποθέτηση της πολιτείας, των πολιτικών κομμάτων και των αρμοδίων φορέων στο θέμα.
  • Οι εξελίξεις μετά την προκήρυξη του σχετικού Διεθνούς Διαγωνισμού.

Τη διοργάνωση της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας έχουν αναλάβει τα Γραφεία Περιβάλλοντος, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Χωροταξίας και Πολεοδομικού Σχεδιασμού, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημονικού και Αναπτυξιακού Εργου του ΤΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ