Τετάρτη 12 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΟΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
«Σβήνει» μέσα στην Πίστεως

Η συγχώνευση της Ιονικής Τράπεζας από την ALPHA Τράπεζα Πίστεως - που, στην ουσία, σημαίνει την εξαφάνιση από την ελληνική τραπεζική αγορά της αρχαιότερης ελληνικής τράπεζας - ήταν μια από τις αποφάσεις που εγκρίθηκαν στη χτεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ALPHA Τράπεζας Πίστεως του Γ. Κωστόπουλου. Μετά τις χτεσινές αποφάσεις των μετόχων της ALPHA Τράπεζας Πίστεως, «η νομική διαδικασία της συγχώνευσης (σ.σ. με την απορρόφηση της Ιονικής από την Πίστεως) θα ολοκληρωθεί με την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ιονικής Τράπεζας, την 18η Απριλίου 2000 και τις προβλεπόμενες εγκρίσεις των αρμόδιων Αρχών που θα ληφθούν στη συνέχεια».

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της χτεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης, οι μέτοχοι της ALPHA Τράπεζας Πίστεως ενέκριναν επίσης:

  • Την παράταση της διάρκειας της ALPHA Τράπεζας Πίστεως μέχρι το έτος 2100.
  • Την έκδοση ομολογιακών δανείων μέχρι 3 δισ. ΕΥΡΩ (σ.σ. πάνω από 1 τρισ. δραχμές με τη σημερινή ισοτιμία δραχμής/ ΕΥΡΩ).

Επίσης εγκρίθηκε να προτείνει το ΔΣ της ALPHA Τράπεζας Πίστεως στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 22 Μάη, τη διανομή δωρεάν μετοχών, με αναλογία μιας νέας μετοχής για κάθε δυο παλιές κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που θα προκύψει από τη συγχώνευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ