Τετάρτη 12 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«Το χρέος» και οι «υποχρεώσεις»

Φτάσαμε λοιπόν, ως εκεί. Ο λόγος για ορισμένα ΜΜΕ που έφτασαν στο σημείο να παροτρύνουν δημόσια τον εντολοδόχο πρωθυπουργό ποιους θα πρέπει να χρήσει υπουργούς. Χαρακτηριστική περίπτωση της οικονομικής εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», η οποία θεωρεί... αναγκαία τη συμμετοχή του καθηγητή Γ. Στουρνάρα (πρόεδρος του ΣΟΕ στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Αφού πλέκει το εγκώμιο για το σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο πρόεδρος του ΣΟΕ (μεταξύ άλλων σημειώνει πως είναι ο άνθρωπος που δούλεψε για την «ένταξη της δραχμής στο ΕΝΣ, για την ΟΝΕ και που το τελευταίο κρίσιμο εικοσαήμερο φορτώθηκε το "καυτό" θέμα του Χρηματιστηρίου», παροτρύνει τον πρωθυπουργό να ανταμείψει τον Γιάννη Στουρνάρα διορίζοντάς τον υφυπουργό Οικονομικών, στη θέση του Ν. Χριστοδουλάκη.

Τι να πει κανείς. Οι εκδότες δεν τηρούν πια ούτε τα προσχήματα. Η διπλωματική τακτική τους, που πίεζαν τον εκάστοτε εντολοδόχο πρωθυπουργό να συμπεριλάβει στο υπουργικό συμβούλιο και κάποιον «δικό τους», με δημοσιεύματα και «έγκυρες πληροφορίες» ότι στη νέα κυβέρνηση «θα μετέχει» και ο «Α» ή «Β» παράγοντας, του οποίου έπλεκαν το εγκώμιο για τις «ιδιαίτερες ικανότητες» που διαθέτει κλπ, εγκαταλείφτηκε. Τώρα, είμαστε στη φάση που ορισμένοι εκδότες και δημοσιογράφοι, εγκαταλείποντας τα προσχήματα υποδεικνύουν συγκεκριμένα όχι μόνο ποια πρόσωπα θα πρέπει να μετέχουν στην κυβέρνηση αλλά και ποιο πόστο θα πρέπει να αναλάβουν!

Αλήθεια, τι υποχρεώσεις ξεπληρώνει η εν λόγω εφημερίδα στον κ. Στουρνάρα (δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τις ικανότητές του) που θεωρεί «χρέος» του Κ. Σημίτη να τον αναβαθμίσει σε υφυπουργό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ