Τρίτη 23 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΦΑΡΑΝ»
ΑντιΚΚΕ παραλήρημα και θεωρίες συνωμοσίας

Σε αθλιότητες, αστειότητες και γελοιότητες κατέφυγαν χτες οι Σπύρος και Γιώργος Αλφαντάκης, υπερασπιστές του πολιτικού μηχανικού Ιωάννη Κολιόπουλου, την ενοχή του οποίου έχει ζητήσει η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών με δόλο, ως υπεύθυνου μαζί με τους ιδιοκτήτες της ΦΑΡΑΝ για την κατάρρευση του εργοστασίου στο σεισμό της 9ης Σεπτέμβρη 1999.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του μηχανικού, επανέλαβαν τα περί συνωμοσίας του ΚΚΕ, το οποίο προκειμένου να πληγεί η ιδιοκτησία, κατά της οποίας όπως υποστήριξαν γενικώς στρέφεται, επιδιώκει την καταδίκη των ιδιοκτητών της ΦΑΡΑΝ παροτρύνοντας μέλη του να ψευδομαρτυρήσουν... Ως τέτοιους ψευδομάρτυρες ονόμασαν την πολιτικό μηχανικό Ελένη Μηλιαρονικολάκη, που το 1986, εξετάζοντας το κτίριο είχε προβλέψει πως θα καταρρεύσει σε ενδεχόμενο σεισμό. Η έκθεση Μηλιαρονικολάκη που είχε υποβληθεί στον ΕΟΦ, ισχυρίστηκαν ότι χαλκεύτηκε εκ των υστέρων υποστηρίζοντας πως ενώ φέρει ημερομηνία υποβολής 11 Μάρτη, έχει ως ημερομηνία σύνταξης 19 Μάρτη. Επίσης, είπαν ότι εν γνώση τους κατέθεσαν ψευδή περιστατικά η Ζωή Σώκου και ο Βασίλης Οψιμος.

Η επιχειρηματολογία των συνηγόρων του Ι. Κολιόπουλου, που εξ αντικειμένου είναι ο μόνος, λόγω των γνώσεών του, ο οποίος μετά βεβαιότητας μπορούσε να διαπιστώσει την κακή κατάσταση του κτιρίου, έφτασε στην αστειότητα όταν προσπαθώντας να αποδείξουν το έντονο ενδιαφέρον του ΚΚΕ για την υπόθεση, είπαν ότι εκπρόσωπος του Κόμματος υπό τη δημοσιογραφική του ιδιότητα παρακολουθεί ανελλιπώς τη δίκη, ο δε ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, σε αντίθεση με τις άλλες εφημερίδες, είχε καθημερινό ρεπορτάζ.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αποδεικτικής διαδικασίας ο Γιώργος Αλφαντάκης είχε πει ότι τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Κύπρου, που μετά το σεισμό εξέτασαν το κτίριο και διαπίστωσαν τις κακοτεχνίες του, ήταν μέλη του ΑΚΕΛ!!! Ανακαλύπτοντας έτσι και διεθνή κομμουνιστική συνωμοσία, τα επιχειρήματα των Γιώργου και Σπύρου Αλφαντάκη ακούμπησαν τη γελοιότητα.

Κατά τα άλλα επέρριψαν ευθύνη στο σεισμό για το γκρέμισμα του εργοστασίου, ενώ ισχυρίστηκαν ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πελάτης τους έχουν παραγραφεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ