Τετάρτη 12 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α' ΕΘΝΙΚΗ
«Για Θεσσαλονίκη - Αθήνα»

Σε Χαριλάου και ΟΑΚΑ ενδιαφέρον κορυφής αλλά και ευρωπαϊκής εξόδου από Αρη - Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό - Ηρακλή

«Ζωντανός» στη διεκδίκηση του τίτλου θέλει να μείνει ο Παναθηναϊκός, που σήμερα στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας αντιμετωπίζει στο Χαριλάου τον Αρη (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Η αναμέτρηση αποτελεί για το «τριφύλλι»... μονόδρομο νίκης, καθώς κάθε απώλεια βαθμού ίσως αποβεί μοιραία στο δρόμο για τον τίτλο. Ο τεχνικός των «πρασίνων» Γιάννης Κυράστας, γνώστης της κατάστασης, κάνει τα πάντα προκειμένου οι παίχτες του να μην καταληφθούν από άγχος και νευρικότητα. Επιπλέον, ξέρει τα συναισθήματα που δημιούργησε η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής στην ΕΠΟ και θέλοντας ν' αποφύγει άσχημες (κυρίως ψυχολογικές) συνέπειες συνεχώς τονίζει: «Είναι μία ακόμα εκτός έδρας αναμέτρηση». Από την αποστολή του Παναθηναϊκού αποκλείστηκαν οι Ασάνοβιτς, Μίκλαντ, Πφλίπσεν. Στους «κιτρινόμαυρους» υπάρχει μεν ικανοποίηση που θ' αγωνιστούν εντός έδρας αλλά και απογοήτευση που δε μειώθηκε η ποινή. Φυσικά θέλουν μόνο την κατάκτηση των τριών πόντων, ώστε να διατηρήσουν ελπίδες ευρωπαϊκής εξόδου. Το τεχνικό δίδυμο του Αρη, για μια ακόμα φορά, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην κατάρτιση αξιόμαχης 11άδας, αφού οι απουσίες βασικών όπως οι Ναγκόλι, Κολτσίδας, Κούτσης, Καραλιόπουλος, Μπατίστα, Μάτζιος δεν αφήνουν πολλά περιθώρια επιλογών.

Με τον Γιάννη Ματζουράκη να δίνει το πρώτο του τεστ στον πάγκο, «ρίχνεται» σήμερα ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Ηρακλή (ΟΑΚΑ, 17.00). Οι Πειραιώτες δε σκέφτονται κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, προσδοκώντας ταυτόχρονα «στραβοπάτημα» του ΠΑΟ στη Θεσσαλονίκη. Από την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων», εκτός των γνωστών Ζάχοβιτς - Οφορίκουε, θ' απουσιάσει τελικά και ο Ζιοβάνι που ξανατραυματίστηκε (θλάση). Από την πλευρά του ο «Γηραιός» θα παραταχθεί «πάνοπλος» στον αγωνιστικό χώρο. Στην «κυανόλευκη» ομάδα δεν παραγνωρίζουν τις δυσκολίες αλλά δηλώνουν έτοιμοι να «παλέψουν». Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Αναστασιάδη: «Δε θα πετάξουμε λευκή πετσέτα. Δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Θα προσπαθήσουμε ως το τελευταίο λεπτό με νύχια και με δόντια».

Σημαντική είναι και η αναμέτρηση στην Τούμπα (17.00), όπου ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικά μεγάλο βαθμολογικά ενδιαφέρον. Κοινός στόχος και των δύο είναι η έξοδος στην Ευρώπη και κάθε νίκη από δω και στο εξής κρίνεται πολύτιμη. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής: ΑΕΚ- Ξάνθη (16.30), Τρίκαλα - Παναχαϊκή (17.00), Ιωνικός - Εθνικός Αστέρας (17.00), Απόλλων - Πανιώνιος (17.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ