Τρίτη 30 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓ ΠΑΣΟΚ
Με την απουσία του Προέδρου...

Χωρίς την παρουσία του Γ. Παπανδρέου συνεδρίασε χτες το μεσημέρι το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του Μ. Χρυσοχοΐδης αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των τομέων δράσης του κόμματος.

Την ίδια στιγμή που όλοι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναμένουν την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Εθνικό Συμβούλιο, που θα γίνει στις 2 και 3 Απρίλη και θα μιλήσει για τις αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο κόμμα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης χτες δήλωνε ότι το ΠΑΣΟΚ προχωρά στις «αλλαγές» προκειμένου, όπως υποστήριξε, «να ενταχθούν όλα τα στελέχη του Κινήματος στις τάξεις του για να συμβάλουν τόσο στην επεξεργασία θέσεων όσο και στην αναδιοργάνωσή του». Επίσης ο Μ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι μέχρι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει το Φθινόπωρο «θα υπάρχει η παρούσα δομή του κόμματος» και πρόσθεσε ότι «το συνέδριο θα αποφασίσει τι θα γίνει με όλα τα όργανα του κόμματος».

Πάντως, την ίδια στιγμή, ο ίδιος ανακοίνωνε ότι «όλες οι αλλαγές που αφορούν τα κομματικά όργανα θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου». Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου θα κηρύξει και την έναρξη της προσυνεδριακής περιόδου και μετά τις εργασίες του, θα συγκροτηθεί η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία ουσιαστικά θα έχει την ευθύνη λειτουργίας όλου του κομματικού μηχανισμού. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν και αντιδράσεις από μέλη του ΕΓ, τα οποία στην ουσία αναζητούν... ρόλους μέσα στη «νέα δομή» που θα προκύψει μέχρι το συνέδριο.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε επίσης ότι «με ευθύνη του ΕΓ θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συσκέψεις, για την αποτίμηση και αξιολόγηση του αποτελέσματος των εκλογών, καθώς και την οργάνωση του προγραμματισμού του κόμματος εν όψει των ευρωεκλογών και του Συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο».

Πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε ότι τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα της νέας εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση θα αναλάβει η Μ. Αποστολάκη.

Στις χτεσινές δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη, σχολίασε και τις κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις και συντηρώντας το κλίμα της ανούσιας αντιπαράθεσης μεταξύ των εκπροσώπων του δικομματισμού δήλωσε ότι αποτέλεσαν «το πρώτο δείγμα της συμπεριφοράς της κυβερνητικής πλειοψηφίας». Αναφερόμενος στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο Μ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται την αποστολή του με ευθύνη ως πολιτικού προϊσταμένου των Ενόπλων Δυνάμεων με βάση τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύνταγμα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η κριτική που άσκησε για «τη διαπραγμάτευση που γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ενωση», από μέρους της κυβέρνησης για την «τύχη τριών ελληνικών προϊόντων του βαμβακιού, του λαδιού και του καπνού». Αφού, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί απόλυτα με την πολιτική της ΕΕ που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τους Ελληνες αγρότες, ο Μ. Χρυσοχοΐδης περιορίστηκε να «κατηγορήσει» τη ΝΔ ότι δε ...φρόντισε «να αναφέρεται ούτε μία σειρά στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες, για το ζήτημα της διαπραγμάτευσης στην ΚΑΠ»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ