Τρίτη 6 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΟΡΙΑ
Η 1η παρτίδα εκκαθαριστικών

Ταχυδρομείται τις μέρες αυτές η 1η παρτίδα της Εφορίας με περίπου 190 χιλιάδες εκκαθαριστικά σημειώματα και με παραλήπτες κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που υπέβαλαν πρώτοι τις δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2003. Το 29,5% των φορολογουμένων αυτών πήραν χρεωστικά σημειώματα και κατά μέσο όρο θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο ύψους 1.636 ευρώ. Στο 29% που θα πάρουν πιστωτικό σημείωμα αναλογεί μέση επιστροφή φόρου ύψους 1.059 ευρώ.

Στο μεταξύ η Εφορία, σύμφωνα με προφορικές διευκρινίσεις αρμοδίων στελεχών, θα περνά από άμεσο έλεγχο τις δηλώσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά και για τις οποίες προκύπτει επιστροφή φόρου πάνω από 1.500 ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση οι φορολογούμενοι θα καλούνται να καταθέσουν άμεσα τα έγγραφα δικαιολογητικά για τα έσοδα και τις εκπιπτόμενες δαπάνες που έχουν αναγράψει στις δηλώσεις που απέστειλαν μέσω του TAXIS. Σε κάθε περίπτωση πάνω στα εκκαθαριστικά σημειώματα θα υπάρχει σημείωση για το χρόνο υποβολής των παραστατικών στην αρμόδια ΔΟΥ.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταληκτικές προθεσμίες για τις δηλώσεις μισθωτών και συνταξιούχων ξεκινούν από τις 4 του Μάη και φτάνουν (ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ) μέχρι την 1η Ιούνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ