Τετάρτη 7 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
«Τα κεφάλια μέσα»...

Eurokinissi

Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης θα κατασκευαστεί στου Μακρυγιάννη και μάλιστα με βάση τους υπάρχοντες σχεδιασμούς. Αυτή ήταν η διαβεβαίωση που απέσπασε ο Ζυλ Ντασσέν, με την ιδιότητα του προέδρου του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη», από τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, Κ. Καραμανλή, κατά τη χτεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για φυσιολογική εξέλιξη μετά και τις δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού, Π. Τατούλη - ο οποίος παραβρέθηκε στη χτεσινή συνάντηση - στα τέλη του περασμένου Μάρτη ότι «το Μουσείο θα γίνει ακριβώς εκεί που έχει προσδιοριστεί, με τις προοπτικές και τις λογικές που εμείς βάλαμε». Χτες όμως αυτές οι «λογικές» δεν προέκυψαν από πουθενά, αν και ο υφυπουργός δεν μπήκε ούτε τότε στον «κόπο» να τις εξηγήσει: Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ζυλ Ντασσέν δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως «το Μουσείο αυτό θα γίνει», ενώ Π. Τατούλης πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε την κατασκευή του Μουσείου».

Ομως, θυμίζουμε, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον περασμένο μήνα με βάση τη μηνυτήρια αναφορά του νυν υφυπουργού και τότε βουλευτή, αφορά το σύνολο των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της επιτροπής που αποφάσισε την ανάθεση της κατασκευής του μουσείου στο αρχιτεκτονικό γραφείο Τσουμί - Φωτιάδη. Ο δε υφυπουργός διαβεβαίωνε το Μάρτη από την Ακρόπολη ότι το μουσείο «θα γίνει με πλήρη σεβασμό προς τη χώρα, τους νόμους και τις διαδικασίες». Ακριβώς όμως αυτοί οι νόμοι και οι διαδικασίες είναι που «πήγαν περίπατο» με το ΝΜΑ, κάτι που γίνεται σαφέστατο και στη μήνυση του ίδιου. Μετά από όλα αυτά είναι ολοφάνερο ότι η «έπαρση» και η «καθεστωτική λογική» για τα οποία κατηγορούσε η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ αποτελούν συστατικά στοιχεία της πολιτικής και των δύο κομμάτων. Σε ό,τι αφορά στην υπόθεση, το πολιτιστικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα στην «αυλή» της Ακρόπολης θα φέρει επίσης τη «βούλα» και των δύο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ