Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-3
Θέση... τελικού

Θέση για ταξίδι στην Πάτρα, όπου ως γνωστό στις 8 Μάη θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου, έκλεισε ουσιαστικά από χτες ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο παιχνίδι τους για την ημιτελική φάση νίκησαν εκτός έδρας την Καστορία με 3-0. Ετσι πλέον η ρεβάνς στη Ριζούπολη αποχτάει τυπικό χαρακτήρα, όπου οι πρωταθλητές απλά αναμένεται να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης. Οι Πειραιώτες έδειξαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με χαρακτηριστικό στοιχείο τη σοβαρότητα με την οποία είδαν ένα εύκολο θεωρητικά γι' αυτούς παιχνίδι. Στην αντίπερα όχθη η Καστοριά, αν και αποτελούσε μέχρι χτες την ευχάριστη έκπληξη του θεσμού, εντούτοις απ' ό,τι φάνηκε, η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία και η απουσία του Τζόκο Χατζιέφσκι επηρέασε την ομάδα, που βρέθηκε μακριά από τον καλό της εαυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 15' «άνοιξαν» το σκορ με φάουλ του Γεωργάτου. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά, ο Λάμπρος Χούτος έβαλε ένα υπέροχο γκολ και διπλασίασε το προβάδισμα των πρωταθλητών. Ο 24χρονος επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Καστοριάς μετά από ασίστ του Τζόρτζεβιτς και αφού κοντρόλαρε ωραία την μπάλα κεραυνοβόλησε τον Συμεωνίδη για το 0-2.

Παρά το σπουδαίο προβάδισμα, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, χάνοντας ευκαιρίες με τους Γεωργάτο (27') και Κούζμπα (40'). Οι γηπεδούχοι πάντως είχαν δοκάρι στο 34' σε κεφαλιά του Λαζαρίδη.

Στην επανάληψη η Καστοριά μπήκε πιο δυνατά προσπαθώντας να φτάσει στο γκολ, αλλά ο Γιάννου είπε «όχι» στον Σουλτανίδη σε δυο ευκαιρίες (53'-55'). Στο 77' ήταν η σειρά του Κούζμπα να σφραγίσει την πολύ καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού, όταν κατάφερε να γράψει το τελικό 3-0.

Καστοριά: Συμεωνίδης, Σουλτανίδης, Σέου, Νικολάου, Καλαφάτης, Καρκαλέτσης (Τζώρτζης 80'), Παντελιάδης (Σιαντρόπουλος 31'), Καστανιώτης, Τζιόκας, Ευθυμιάδης (Τρούπκος 67'), Λαζαρίδης. Ολυμπιακός: Γιάννου, Βενετίδης, Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ, Χούτος (Γεωργιάδης 46'), Καφές (Μαυρογενίδης 40'), Κούζμπα, Πάντος, Ανατολάκης, Βάλλας (Κωστούλας 46'), Γεωργάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ