Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1
Κέρδισε ο λιγότερο κακός

«Πρασινοκόκκινη» υπόθεση θα είναι και ο δεύτερος, στην τάξη, ποδοσφαιρικός τίτλος. Πολύ πιο άνετα απ' όσο δείχνει το τελικό 1-0 (9' Γκούμας), ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ και (λογικά) θ' αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό, στον τελικό του Κυπέλλου. Η ανάδειξη του φιναλίστ, ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον στη χτεσινή αναμέτρηση. Γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν απέδωσαν ποδόσφαιρο αξιώσεων, αλλά σκοπιμότητας. Βασικό ζητούμενο ήταν να μη δεχτούν γκολ και από το 9' και μετά, για την ΑΕΚ, να ισοφαρίσει, για τον Παναθηναϊκό να κρατήσει το αποτέλεσμα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν. Προσπάθησαν με ανορθόδοξους τρόπους και αποσπασματικά, στηριζόμενοι κυρίως σε ατομικές ενέργειες και «γιόμες» απελπισίας. Από την άλλη, χωρίς ουσιαστικά να κοπιάσουν, οι «πράσινοι» έφτασαν εύκολα στο στόχο τους. Πάντως δεν είναι υπερβολή να γράψουμε ότι αν υπήρχε πρόστιμο ανούσιου ποδοσφαίρου και κακοποίησης του θεάματος, οι δύο αντίπαλοι θα πλήρωναν πολλά λεφτά. Της άσχημης εικόνας εντός αγωνιστικού χώρου, προηγήθηκαν επεισόδια από οπαδούς. Ετσι για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε η νοσηρή κατάσταση που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

ΑΕΚ: Λυμπερόπουλος, Καψής (85' Ναλιτζής), Κατσουράνης, Κρέικ, Ποπόφ, Πετκόφ (73' Ιβιτς), Ζαγοράκης (55' Μόρας), Λάκης, Τσιάρτας, Ν. Λυμπερόπουλος, Οκκάς.

Παναθηναϊκός: Χαλκιάς, Μόρις, Σεϊταρίδης, Γκούμας, Μινχ, Κωνσταντινίδης, Μικάελσεν, Μπασινάς, Σανμαρτεάν (45' Σαπάνης), Κωνσταντίνου (46' Γκονζάλες), Ολισαντέμπε (70' Ντέμπα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ