Πέμπτη 8 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέες αμερικανικές «προειδοποιήσεις»

Ακόμα τα παιδιά με τις σφεντόνες...

Associated Press

Ακόμα τα παιδιά με τις σφεντόνες...
ΡΑΜΑΛΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Προειδοποιήσεις απηύθυνε, χτες, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Π. Αρχή, με αφορμή συνέντευξη του Παλαιστινίου ηγέτη, όπου ο Γιάσερ Αραφάτ δηλώνει την ετοιμότητά του να συμμετάσχει η «Χαμάς» στις δομές της Π. Αρχής. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι για την Ουάσιγκτον η «Χαμάς» είναι «τρομοκρατική οργάνωση και θα πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Σχολιάζοντας τις αμερικανικές παρατηρήσεις, ο υπουργός Διαπραγματεύσεων, Σάεμπ Ερακάτ, κατέστησε σαφές ότι «ο ενδοπαλαιστινιακός διάλογος γίνεται με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντά μας και είναι αποκλειστικά και μόνο εσωτερικό παλαιστινιακό ζήτημα». Ο Αραφάτ προέβη σ' αυτές τις δηλώσεις, λίγες μέρες μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΑΠ, όπου αποφασίστηκε να γίνει πρόταση συμμετοχής στην οργάνωση - ομπρέλα, προς τις «Χαμάς» και «Τζιχάντ». Οι δύο ισλαμικές οργανώσεις φέρονται να έχουν αποδεχτεί την πρόταση και αναμένεται η τελική απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΑΠ, εντός των επόμενων ημερών.

Συγκρούσεις

Επί ώρες, χτες, κάτοικοι και αγρότες του παλαιστινιακού χωριού Μπιντού, βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ, συγκρούονταν με τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος έσπευσε να προστατεύσει τους εργάτες που επιδίδονταν σε ξερίζωμα ελαιώνων για να χαραχτεί η πορεία του διαχωριστικού τείχους. Οι ελιές είναι το μοναδικό έσοδο των κατοίκων. Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν 15 Παλαιστίνιοι και 2 στρατιώτες, ενώ έγιναν 3 συλλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ