Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Απαιτούν ικανοποίηση των αιτημάτων τους

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά την αποδοχή των αιτημάτων τους, μαζί με τις οργανώσεις των άλλων κλάδων της οικοδομής και γενικότερα των ΕΒΕ, δηλώνουν τα μέλη του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων Αττικής, σε ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσής τους που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση, τα κόμματα και τους αρμόδιους οργανισμούς, διαπιστώνουν ότι «η εισοδηματική πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων με αποσπασματικές κινήσεις, που είναι κατά κανόνα σε βάρος των επαγγελματιών και των εργαζομένων γενικότερα, σε συνδυασμό με την εκ νέου φορολόγηση εισοδημάτων που φορολογήθηκαν, με απαράδεκτες επινοήσεις, όπως η συνάφεια κλπ., οδηγεί εκ του ασφαλούς στον αφανισμό μας».

Σχετικά με την Κοινωνική Ασφάλιση, αναφέρουν ότι «μετά τις απαράδεκτες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για τους νέους επαγγελματίες», το αγαθό της Κοινωνικής Ασφάλισης «παραδίνεται στις ασφαλιστικές εταιρίες με όλα τα επακόλουθα σε βάρος του ασφαλισμένου». Στο ψήφισμα τονίζεται ότι «όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί τα πλείστα όσα προβλήματα του κλάδου μας και των ΕΒΕ γενικότερα, αλλά πολλαπλασιάζονται με νέες επιβαρύνσεις που δέχεται ο επαγγελματίας, όπως ο θεσμός του τεχνικού ασφαλείας και οι δυσχέρειες της λειτουργίας του, η σύσταση Μητρώου Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων (ΜΗΚΙΕ), το οποίο ακυρώνει στην πράξη τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος που κατέχουμε και οδηγεί τον κλάδο στην ανεργία και στη φτώχεια».

Οι εργολάβοι ηλεκτρικών έργων εκφράζουν την αντίθεσή τους «με κάθε είδους επινόηση για πρόσθετη οικονομική αφαίμαξη των οικονομικά χαμηλών κατά κανόνα στρωμάτων των εργαζομένων» και ζητούν, μεταξύ άλλων: Αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΤΕΒΕ και μείωση των εισφορών, αφαίρεση των αδειών από τους εγκαταστάτες που είναι έμμισθοι και κλείσιμο των παράνομων μαγαζιών. Επανέλεγχο των παλιών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και έλεγχο των ιδιωτικών και δημόσιων έργων. Βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου για τη φορολόγηση των αστικών συνεταιρισμών κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ