Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΤΕΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ
Η οικονομική κατάσταση χειροτερεύει

Με ψήφισμά τους, ζητούν από την κυβέρνηση λύσεις με βάση τις προτάσεις τους και ενίσχυση των συνεταιρισμών

Τη χειροτέρευση της θέσης όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και ειδικά αυτών του κλάδου τους, το 2004, διαπιστώνουν οι επιδιορθωτές υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε ψήφισμα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου τους.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι «η οικονομική μας κατάσταση είναι δυσβάστακτη. Η εφαρμογή της πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει σαν αποτέλεσμα να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η επέκταση των σούπερ μάρκετ - των πολυκαταστημάτων του μεγάλου κεφαλαίου. Συνεχίστηκε η συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Αυξήθηκαν παραπέρα οι αθρόες εισαγωγές ξένων υποδημάτων σε βάρος των ελληνικών. Η πτώση του τζίρου των μικρών επιχειρήσεων συνεχίζεται. Κλείνουν αρκετές βιοτεχνίες υποδημάτων καθώς και επιχειρήσεις επισκευής υποδημάτων και δερμάτινων ειδών».

Οι επιδιορθωτές επισημαίνουν ακόμα ότι αυξήθηκε η φορολογία των μικρών επιχειρήσεων, παραμένει άλυτο το πρόβλημα της επαγγελματικής στέγης, εντείνονται οι πιέσεις από τις μεγάλες επιχειρήσεις και το εισόδημά τους απομυζάται επιπλέον από τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ. Ταυτόχρονα, δηλώνουν ότι η ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης και η εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, επιβαρύνουν την κατάστασή τους.

Απευθυνόμενοι στην κυβέρνηση, οι επιδιορθωτές ζητούν:

  • Φορολόγηση με βάση τα πραγματικά έσοδα και έξοδα, προοδευτική αύξηση των συντελεστών για τα μεγάλα εισοδήματα.
  • Χρηματοδότηση με ειδικό καθεστώς και εγγύηση του δημοσίου, χαμηλό επιδοτούμενο επιτόκιο και προγράμματα για τους συνεταιρισμούς.
  • Αδειες λειτουργίας για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, βιοτεχνικά τετράγωνα και πάρκα. Ωράριο 48 ωρών των βδομάδα.
  • Αντιμετώπιση των παράνομων μεθόδων ανταγωνισμού των μεγάλων καταστημάτων, όπως οι πωλήσεις κάτω του κόστους, τις ανεξέλεγκτες και παραπλανητικές προσφορές.
  • Συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για άντρες και στα 55 για γυναίκες με 30 χρόνια δουλιάς. Βαριά ανθυγιεινά και άδεια ασθενείας στους ΕΒΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ