Παρασκευή 9 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΑ
Πάσχα της... ακρίβειας

Δεν «έσπασαν» τελικά οι τιμές στις κεντρικές αγορές

Με τις τιμές τόσο στα κρέατα όσο και στα οπωροκηπευτικά στο... ύψος τους, αυτό της αβάσταχτης ακρίβειας για τα μισθοσυντήρητα νοικοκυριά και τους καταναλωτές που προσπαθούν να περιορίσουν ακόμα και τα απαραίτητα, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα αυτές τις μέρες, κινήθηκε χτες η πασχαλινή αγορά. Στη Βαρβάκειο η κίνηση «έκοψε» νωρίς, αφού γύρω στις 12.00 το μεσημέρι η εικόνα που παρουσίαζε δε «θύμιζε» κίνηση Μεγάλης Πέμπτης. Και, βέβαια, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί έκπληξη, με δεδομένες τις τιμές που έχουν διαμορφωθεί στα είδη που κυριαρχούν στο τραπέζι των επόμενων ημερών σε σχέση με τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα.

Η τιμή του ντόπιου κατσικιού γάλακτος όλη τη Μ. Εβδομάδα κινήθηκε ως επί το πλείστον μεταξύ 8-10 ευρώ το κιλό και του αρνιού στα 7-9 ευρώ. Η τιμή του κατσικιού στα συνοικιακά κρεοπωλεία διαμορφώνεται ακόμα και πάνω από τα 11 ευρώ και γύρω στα 10 ευρώ η τιμή του αρνιού. Τα εισαγόμενα φρέσκα αρνιά πωλούνταν στα 5,70 ευρώ το κιλό, ενώ τα εισαγόμενα κατεψυγμένα γύρω στα 5 ευρώ το κιλό. Οι συκωταριές πωλούνται τις τελευταίες μέρες μέχρι 7 ευρώ το κιλό και αρνίσιες Γαλλίας 4,50-7 ευρώ το κιλό, ενώ τα έντερα στα 3,50-5 ευρώ.

«Φωτιά» είναι και οι τιμές των οπωροκηπευτικών, καθώς μάλιστα ορισμένα από αυτά μέσα στην τελευταία εβδομάδα από μέρα σε μέρα «τσιμπάνε» όλο και κάτι περισσότερο στην τιμή. Ετσι, είδαμε τις ντομάτες να πωλούνται ακόμα και στα 2 ευρώ το κιλό, τις πατάτες μέχρι και 1,08 ευρώ, τα αγγουράκια πωλούνται... για «χρυσά» μέχρι 2 ευρώ το κιλό, το ίδιο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ενώ τα ξερά κρεμμύδια στα 0,70-1 ευρώ το κιλό. Από τα φρούτα τα μήλα πωλούνται αυτές τις μέρες μέχρι 2 ευρώ το κιλό και τα πορτοκάλια 0,45-1 ευρώ.

Το ωράριο

Τα εμπορικά καταστήματα σήμερα Μ. Παρασκευή θα λειτουργήσουν 1.00 μ.μ.-7.00 μ.μ. και αύριο Μ. Σάββατο 9.00 π.μ.-3.00 μ.μ. Τη Δευτέρα μετά το Πάσχα τα εμπορικά θα παραμείνουν κλειστά.

Στη Θεσσαλονίκη θα ισχύσει το ίδιο ωράριο σήμερα, ενώ αύριο τα εμπορικά θα κλείσουν στις 3.30 μ.μ.

Τα κρεοπωλεία σήμερα θα λειτουργήσουν 12.00 μ.-9.00 μ.μ. και αύριο Μ. Σάββατο 7.30 π.μ.-4.00 μ.μ. Τη Δευτέρα και την Τρίτη μετά το Πάσχα θα παραμείνουν κλειστά.

Σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν στη 1.00 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 8.00 το βράδυ. Τη Δευτέρα του Πάσχα θα παραμείνουν κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ