Τετάρτη 14 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Προωθούν την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου...

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακα στο Ευρωκοινοβούλιο

Με δήλωσή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τις ανακοινώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας τόνισε τα εξής:

«Με τα πρόσφατα γεγονότα στο Κοσσυφοπέδιο, ολοκληρώνεται η εθνοκάθαρση, με την εκδίωξη και των τελευταίων Σέρβων και Τσιγγάνων και η αρπαγή της περιουσίας τους. Προωθείται η απόσχισή του από τη Σερβία και η δημιουργία ανεξάρτητου κράτους, όπως επιδίωκαν ανέκαθεν οι αυτονομιστικές οργανώσεις των Αλβανών Κοσσοβάρων, με εξασφάλιση αλβανόφωνης καθαρότητας.

Ηθικός και κύριος φυσικός αυτουργός αυτού του εγκλήματος σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων Σέρβων και Τσιγγάνων, είναι το NATO αλλά και η ΕΕ που συμφώνησε με την επέμβαση και τους βομβαρδισμούς. Η διεθνής νατοϊκή δύναμη που εγκαταστάθηκε στο Κοσσυφοπέδιο, για να εφαρμόσει την απόφαση 1441 του Συμβουλίου Ασφαλείας, αντί να αφοπλίσει, ως όφειλε τις εγκληματικές συμμορίες του UCK, τις ανακήρυξε σε "Σώμα Προστασίας του Κοσσυφοπεδίου".

Η σημερινή κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και γενικότερα η τραγωδία της Γιουγκοσλαβίας, αναδείχνει το μέγεθος του εγκλήματος, που διαπράχθηκε κατά τη δεκαετία του '90 ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό και της υποκρισίας των διακηρύξεων των επιδρομέων περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη λαοπρόβλητη κυβέρνηση του Προέδρου Μιλόσεβιτς, όταν επενέβαιναν, εμποδίζοντάς τη να διατηρήσει την τάξη και να προστατεύσει τους κατοίκους του Κοσσυφοπεδίου (όλων των εθνοτήτων) από τη δράση του UCK.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού για την εκδίωξη των επιδρομέων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ