Πέμπτη 15 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αλληλεγγύη στον Σινάν Μποσκούρτ

Συγκέντρωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου Σινάν Μποσκούρτ και τη μη έκδοσή του στη Γερμανία, καθώς και την παροχή πολιτικού ασύλου στους τρεις Τούρκους αγωνιστές που συνελήφθησαν μαζί του, οργανώνουν η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και το Συντονιστικό φορέων και οργανώσεων της Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 20 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου. Επίσης, τις επόμενες μέρες σχεδιάζεται παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης ο οποίος ακόμη δεν απάντησε στο αίτημα των φορέων για συνάντηση, ενώ προγραμματίζεται και συγκέντρωση συμπαράστασης στην Κομοτηνή την ημέρα εκδίκασης της αίτησης έκδοσης που έχουν υποβάλει οι γερμανικές αρχές.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων, κατήγγειλαν πως η σύλληψη του Σινάν Μποσκούρτ εντάσσεται στο πλαίσιο της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει η ΕΕ και της εφαρμογής του ευρωτρομονόμου και του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης. Οπως ανέφερε ο Α. Τσετίν, εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, ο Σινάν Μποσκούρτ διώκεται από τις γερμανικές αρχές για την αντιιμπεριαλιστική και αντιφασιστική του δράση.

Πριν λίγο καιρό συνελήφθη στη Δράμα ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τρεις Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους να περάσουν στην Ελλάδα και να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Πρόκειται για τους Μεχμέτ Γιαμάν, Φερχάτ Ερτούρκ και Γιουσούφ Κενάν Ντιντσέλ οι οποίοι έφυγαν από την Τουρκία όταν αποφυλακίστηκαν από τα λευκά κελιά λόγω βλαβών στην υγεία τους. Ο πρώτος εξέτισε 18 χρόνια φυλακή, ο δεύτερος 5 και ο τρίτος 13. Τελικά κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα αναζητώντας την ελευθερία τους αλλά και πάλι βρέθηκαν σιδηροδέσμιοι. Τώρα κρατούνται στις φυλακές της Δράμας, επειδή μπήκαν λαθραία στη χώρα μας.

Την άμεση απελευθέρωση του Σινάν Μποζκούρτ που κρατείται στις φυλακές της Δράμας με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, ζητά με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ενώ ανακοίνωση υποστήριξης εξέδωσε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιριών και Γραφείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ