Σάββατο 6 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΤΗΣ «EGYPT - AIR»
Στο βυθό παραμένουν τα «κλειδιά» της πτώσης

Οργιάζουν, στην Αίγυπτο, οι φήμες περί συνωμοσίας

ΝΙΟΥΠΟΡΤ - ΚΑΪΡΟ.-

Εντείνονται, ώρα με την ώρα, οι ανησυχίες των ειδικών σωστικών συνεργείων και του αμερικανικού Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας Μεταφορών ότι δε θα γίνει εφικτή η ανάσυρση σημαντικών στοιχείων, που θα αποκρυπτογραφήσουν τη μυστηριώδη «βουτιά» του «Μπόινγκ 747» της «Egypt-Air», που παρέσυρε στο θάνατο και τους 217 επιβαίνοντες. Ενώ η οργή των συγγενών των θυμάτων οξύνεται, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη μέρα χτες οι κάκιστες καιρικές συνθήκες κατέστησαν αδύνατη κάθε συνέχιση των ερευνών και δεν έχει γίνει κατορθωτό να ανασυρθούν οι σοροί των αγαπημένων τους, που χάθηκαν στον ωκεανό.

Επί δέκα ώρες προσπαθούσαν τα πλοία του Εθνικού Κέντρου Ασφάλειας Μεταφορών να προσεγγίσουν το σημείο της συντριβής του αιγυπτιακού αεροσκάφους, 96 χιλιόμετρα από τα νησιά Ναντουκέτ της Μασαχουσέτης, προκειμένου οι ειδικά εκπαιδευμένοι δύτες του να αποπειραθούν να ασφαλίσουν τα δύο μαύρα κουτιά της μοιραίας πτήσης 990, για να μην παρασυρθούν από τη θαλασσοταραχή. Εντούτοις, τα κύματα - ύψους 4 μέτρων - ανέστειλαν κάθε προσπάθεια και κατέστησαν ανέφικτη και τη βύθιση ειδικού ρομπότ, τύπου «Deep Drone» από το αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο «Grapple», το οποίο επρόκειτο να καταγράψει το βυθισμένο αεροσκάφος και να εντοπίσει τυχόν περαιτέρω στοιχεία, αλλά και τα πτώματα των θυμάτων. Οι προσπάθειες επρόκειτο να επαναληφθούν σήμερα, καθώς τα μετεωρολογικά δελτία προέβλεπαν ύφεση της κακοκαιρίας από αργά χθες το βράδυ.

Στο μεταξύ, όσο δεν έρχονται στο φως συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνθήκες της «βουτιάς» 17.000 ποδιών που έκανε το αιγυπτιακό Boeing, την προσπάθεια ανύψωσής του στα 8000 πόδια και την κατακόρυφη πτώση και συντριβή του στον ωκεανό, μισή ώρα μετά την απογείωσή του από τη Νέα Υόρκη, τόσο περισσότερο οργιάζουν οι φήμες. Χθες στον αιγυπτιακό Τύπο φιλοξενούνταν ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας σύμφωνα με τις οποίες η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκε είτε από ιό που εισήγαγαν Ισραηλινοί μυστικοί πράκτορες στους υπολογιστές του αεροσκάφους, είτε από δηλητηρίαση με χημικά του πληρώματος, είτε από έκρηξη βομβιστικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμα του κυβερνήτη... Ως απόδειξη των θεωριών αυτών, παρουσιάζεται το γεγονός ότι στο μοιραίο «Μπόινγκ» επέβαιναν 33 ανώτεροι αξιωματικοί του αιγυπτιακού στρατού. Από την πλευρά τους, οι αμερικανικές αρχές, που διεξάγουν και τις έρευνες, δεν έχουν, ακόμη, ελλείψει στοιχείων, αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ακόμη και το να επλήγη το αεροσκάφος από πύραυλο εδάφους - αέρος που εκτοξεύτηκε από αμερικανικό έδαφος ή η πτώση να οφείλεται σε ένα απλό ανθρώπινο λάθος...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τώρα μιλάνε περί αυτόματου πιλότου (2014-06-27 00:00:00.0)
«Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ» (2014-04-03 00:00:00.0)
Αυτοσχεδιασμοί του FBI (1999-11-19 00:00:00.0)
Σχεδόν ανέπαφο βυθίστηκε στον Ατλαντικό (1999-11-04 00:00:00.0)
Ερωτηματικά για τα αίτια (1996-07-19 00:00:00.0)
Συντριβή αεροσκάφους (1996-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ