Παρασκευή 16 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Συντονίζονται και κινητοποιούνται...

...ενάντια στα προβλήματα που δημιουργούνται στις εξετάσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν οι πτυχιούχοι Ιατρικής από χώρες εκτός ΕΕ, που θεωρήθηκαν μη επιτυχόντες στις τελευταίες εξετάσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ (Νοέμβρη 2003), ενώ είχαν γράψει πάνω από τη βάση. Θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 19/4, στο Σύνταγμα, στις 11 το πρωί και θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας. Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκατάστασης της αδικίας, αφού όμως αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχουν προσφύγει οι πτυχιούχοι, δηλαδή μετά από κάποιους μήνες και, πιθανότατα, αφού θα έχει περάσει και η επόμενη εξεταστική περίοδος.

Οι απόφοιτοι Ιατρικής απαιτούν, μεταξύ άλλων, να εκδοθεί συμπληρωματική λίστα επιτυχόντων, που να περιλαμβάνει όλους όσοι πέρασαν τη βάση του 5 στα 10, ζητούν να μη εφαρμοστεί το σύστημα της αρνητικής βαθμολογίας στις προσεχείς εξετάσεις και να διευθετηθούν μια σειρά θέματα σχετικά με τις εξετάσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ, όπως: Να μειωθούν τα εξέταστρα από το ποσό των 88,04 ευρώ ανά μάθημα που είναι σήμερα, να υπάρχει επαρκής χρόνος εξέτασης, να χορηγείται συγκεκριμένη βιβλιογραφία, να διενεργούνται τρεις φορές το χρόνο οι εξετάσεις κτλ.

Παράλληλα, θυμίζουμε ότι τα προβλήματα που παρουσιάζονται κάθε φορά στις εξετάσεις αναγνώρισης των πτυχίων αλλοδαπής (από χώρες εκτός ΕΕ) έχουν οδηγήσει σε αγωνιστικό συντονισμό τους Ελληνες φοιτητές στη Φιλιππούπολη, που κάνουν προσπάθειες να προωθήσουν τη δημιουργία Συντονιστικού Βαλκανίων. Η Συντονιστική Επιτροπή των φοιτητών Φιλιππούπολης ζητά να γίνεται σύγκριση και να λαμβάνεται υπόψη η αντιστοιχία των προγραμμάτων σπουδών που παρακολουθούν με αυτά των ελληνικών πανεπιστημίων και να γίνεται ουσιαστική αναγνώριση των τίτλων σπουδών τους, που θα οδηγεί στην εξασφάλιση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Παράλληλα, απαιτεί να μπαίνουν άμεσα και υποχρεωτικά, χωρίς φραγμούς, στην ειδίκευση και να απορροφώνται σε χώρους εργασίας ενταγμένους στις σύγχρονες ανάγκες του λαού για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ