Κυριακή 25 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Καλά είναι τα ταξίδια, η κηπουρική και η διακόσμηση κατά καιρούς να γίνονται. Ενα πράγμα όμως είναι καθημερινό. Το φαγητό. Θα μου πείτε είναι δυνατόν να έχουμε εκεί συνεχώς το νου μας; Δυστυχώς, δε γίνεται διαφορετικά. Ισως σε μερικές δεκαετίες να λυθεί το πρόβλημα με χαπάκια ή σταγόνες, τέλος πάντων με κάποιο φαρμακευτικό παρασκεύασμα, ως τότε όμως, θέλουμε ή όχι, αυτό θα μας απασχολεί δυο φορές την ημέρα. Ας κάνουμε λοιπόν σήμερα «Πένες με ζαμπόν ή μπέικον» και ας ευχηθούμε να έχουμε μια καλή Κυριακή. Θα χρειαστούμε ένα πακέτο πένες, δυο τρεις ντομάτες, τρεις φέτες ζαμπόν, τρεις λιαστές ντομάτες, δυο τρία φύλλα βασιλικού, τρεις κουταλιές λάδι, ένα μικρό κρεμμυδάκι λιωμένο στο μίξερ αν γίνεται και αλάτι - πιπέρι. Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Οσο αυτές θα βράζουν σε μια άλλη κατσαρόλα θα βάλουμε το λάδι, το κρεμμυδάκι και την ντομάτα χοντροκομμένη που θα λιώσουμε μέσα στην κατσαρόλα με το πιρούνι. Μόλις πάρουν βράση θα ρίξουμε τη λιαστή ντομάτα και θα τα αφήσουμε για τέσσερα λεπτά. Θα σουρώσουμε τις πένες, θα ρίξουμε τη μισή σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα και θα θα ρίξουμε πάλι τις πένες μέσα. Μετά θα περιχύσουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Οταν σερβίρουμε στα πιάτα θα ρίξουμε πάνω στις πένες τα φύλλα του βασιλικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ