Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Το ντέρμπι της βίας

Σε ένα επεισοδιακό ματς (εκτός γηπέδου κυρίως) ΠΑΟ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν βαθμούς και τέρματα

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Γιώργος Δούρος

Sportidea

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο διαιτητής Γιώργος Δούρος
Κομμάτι της ιστορίας αποτελεί άλλο ένα ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού. Στην αναμέτρηση της «Λεωφόρου», όπως και σε άλλα γήπεδα, δεν έχασε κανείς, εκτός φυσικά από το ίδιο το άθλημα. Εν γένει και η 26η αγωνιστική δεν ξέφυγε από τα καθιερωμένα με κακές διαιτησίες, μέτριο θέαμα - στις περισσότερες συναντήσεις - φανατισμό, επεισόδια, διαμαρτυρίες και άλλα συμπαραμαρτούντα του επαγγελματικού αθλητισμού. Την ανεξέλεγκτη κατηφόρα επιβεβαιώνουν και οι καταγγελίες (έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι) περί «κοριών» στ' αποδυτήρια του Ολυμπιακού. Είτε αποδειχτούν αληθής, είτε προβοκάτσια, παραμένουν χαρακτηριστικό στοιχείο μιας σάπιας νοοτροπίας.

Εντυπώσεις, γκολ και πόντους μοιράστηκαν οι «αιώνιοι» αντίπαλοι. Ετσι βαθμολογικά δεν άλλαξε τίποτα. Αμφότεροι θα λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές για το πρωτάθλημα, μέσω άλλων αντιπάλων. Ματς τίτλου, έγινε πλέον (βασικά) το παιχνίδι στην Τούμπα. «Πράσινοι» και «κόκκινοι» δεν απέδωσαν θέαμα αξιώσεων, αφού η σκοπιμότητα κυριάρχησε. Οσο για τις ικανότητες, σε συγκεκριμένους τομείς, και των δύο, υπάρχουν έντονες αμφιβολίες. Πάντως, ο καθένας είχε τα διαστήματά του και τις ευκαιρίες του, να κερδίσει.

Μεγάλος χαμένος και ο διαιτητής Δούρος που απέτυχε παταγωδώς στον πειθαρχικό έλεγχο (παραπέμπεται). Συνειδητά αγνόησε τους κανονισμούς (και για τις δύο πλευρές) με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται «όλοι». Μάλιστα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωση της - όπου αναγνωρίζει ότι έπρεπε να αποβληθεί και ο Κυργιάκος - ζητεί από τον Ολυμπιακού να καταθέσουν κοινό αίτημα για διαγραφή του Κορίνθιου από τον πίνακα διαιτητών.

Το «ναυάγιο» του ΠΑΟΚ επέτρεψε το υποτιθέμενο ντέρμπι να μετατραπεί σε υγιεινό περίπατο για τον Ηρακλή. «Σφιχταγκάλιασε» την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ το Αιγάλεω που κέρδισε τη Χαλκηδόνα, με τους Πειραιώτες να κινδυνεύουν σοβαρά πλέον να μετατρέψουν το όνειρο σε εφιάλτη. Οι παίχτες της ΑΕΚ διέψευσαν κάθε ψίθυρο, κερδίζοντας την Προοδευτική, και δυσκόλεψαν πολύ την προσπάθεια των «βυσσινί» για παραμονή. Ζωντανές τις ευρωπαϊκές του ελπίδες διατηρεί και ο Πανιώνιος που κέρδισε τον Αρη. Πάντως οι νεοσμυρνιώτες εξέδωσαν ανακοίνωση διαμαρτυρίας για το διαιτητή. Οσο για τους «κιτρινόμαυρους» άγγιξαν πλέον τη... ζώνη των καταραμένων. Σημαντική βαθμολογικά και εντυπωσιακή σε έκταση νίκη, πήρε η Καλλιθέα, από τον Πανηλειακό. Βαθμολογική ανάσα και για τον Ακράτητο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ