Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΖΟΝΣΟΝ & ΤΖΟΝΣΟΝ»
Απεργούν για καλύτερους μισθούς

Απεργιακό αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα για το 2004 δίνουν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Jonson & Jonson», στην Ελευσίνα. Ετσι, χτες οι εργαζόμενοι με απόφαση του σωματείου τους πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία με πολύ καλή συμμετοχή, ενώ σήμερα συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέες 4ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια.

Ο αγώνας αυτός, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ, είναι σημαντικός, γιατί γίνεται ακριβώς την περίοδο που οι εργοδότες όχι μόνο δεν πρότειναν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αλλά έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε από «καλύτερη» θέση να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.

Σήμερα στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα, καθώς η εργοδοσία εμφανίστηκε αδιάλλακτη στα αιτήματά τους. Χτες, στο πλευρό των απεργών βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο, αποτελούμενη από την πρόεδρο Ζωή Σώκου και τον γενικό γραμματέα Βασίλη Κουμπούρα.

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του στο δίκαιο, όπως χαρακτηρίζει, απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της εταιρίας «Jonson & Jonson» στην Ελευσίνα, που διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματά τους.

«Ο αγώνας αυτός - τονίζεται - γίνεται σε μια περίοδο που οι εργοδότες ενθαρρημένοι από την κυβερνητική πολιτική και τη στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, προσπαθούν με προκλητικό τρόπο να καταργήσουν στην πράξη τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την ουσία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις μέσα από τη λογική του "διαίρει και βασιλεύει"».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι η αδιαλλαξία της εταιρίας είναι προκλητική απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων, τη στιγμή που τα κέρδη της έχουν φτάσει στα ύψη από την εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων σ' αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ