Πέμπτη 22 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ

Για ταύτιση με τις θέσεις και τις επιδιώξεις του ΣΕΒ

Για ταύτιση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ και του προέδρου της, με τις θέσεις του ΣΕΒ τους καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΒΣΑ) στις διαπραγματεύσεις για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τη ΓΣΕΕ. Παράλληλα, στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων για πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις.

Με ανακοίνωσή της, η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ και ο πρόεδρός της Ν. Ασημακόπουλος «θέλουν να μετατρέψουν το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ΕΒΕ σε παρατρεχάμενο των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων και ένθερμο υποστηριχτή της αντιλαϊκής πολιτικής που οδηγεί τους μικρούς ΕΒΕ στο περιθώριο και το μαρασμό. Ταυτιζόμενοι με τον ΣΕΒ, θέλουν να βάλουν εμπόδια στην προοπτική της συνεργασίας των μικρών ΕΒΕ με τους εργαζόμενους στην ανάπτυξη κοινών αγώνων». Και σημειώνει: «Η επιδίωξη των βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των τεράστιων κερδών τους μέσα από τη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων και μικρών ΕΒΕ και την όξυνση του έτσι και αλλιώς άνισου ανταγωνισμού, βρίσκει θερμό συμπαραστάτη την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ.

Η ομοσπονδία μας θεωρεί ότι οι μισθοί και τα ημερομίσθια είναι πολύ χαμηλά, 519 ευρώ και 23,2 ευρώ, αντίστοιχα. Ποσά που δεν μπορούν να καλύψουν στοιχειώδες ανάγκες μιας λαϊκής οικογένειας». Ειδικότερα «για τη μείωση του χρόνου εργασίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είπε ότι πρέπει να δοθούν και νέα κίνητρα προς τους εργοδότες. Η θέση της ομοσπονδίας μας είναι ότι σήμερα με την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουμε αύξηση της παραγωγής και της παραγωγικότητας. Επομένως, είναι εφικτή και αναγκαία η μείωση του εργάσιμου χρόνου».

Οσο για τα νέα κίνητρα προς τους εργοδότες που επικαλείται ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, η ΟΒΣΑ επισημαίνει «ότι όλοι οι εργοδότες δεν είναι ίδιοι. Τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΕΒΕ που σε ποσοστά ξεπερνάει το 90%, προσεγγίζει αυτά των εργαζόμενων. Μόνο το 5% έχει συμφέροντα παραπλήσια με αυτά του μεγάλου κεφαλαίου που ήδη απολαμβάνει πάρα πολλά προνόμια όπως φοροαπαλλαγές - χρηματοδότηση - νομικές και άλλες παροχές. Ενώ στους μεγάλους τα έδωσαν όλα, τους μικρούς ΕΒΕ τους αντιμετώπισαν με διωγμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ