Παρασκευή 14 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύλληψη μαιευτήρα για «φακελάκι»

Εστελνε τους ασθενείς να δανειστούν όταν δεν είχαν να πληρώσουν

Με την κατηγορία για «φακελάκι» 200.000 δραχμών για να χειρουργήσει ασθενή, συνελήφθη χτες από αστυνομικούς του Πειραιά ο διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του «Τζάνειου» Νοσοκομείου Πειραιά Ηρακλής Παπαγεωργίου, 60 χρόνων.

Πρόκειται για μια παθογένεια στο χώρο της υγείας που συντηρεί η κυβερνητική πολιτική και τη συμπληρώνει η χωρίς αρχές άσκηση της Ιατρικής από ορισμένους επιλήσμονες του όρκου του Ιπποκράτη. Ο γιατρός που συνελήφθη είναι απ' τα ιδρυτικά μέλη της ΕΙΝΑΠ, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά τη μεταπολίτευση, ενώ ήταν και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές στην Καρδίτσα.

Οπως κατήγγειλαν στην αστυνομία ο σύζυγος και η κόρη της ασθενούς Δέσποινας Αλεξάκη, Κωνσταντίνος και Ηρώ Αλεξάκη αντίστοιχα, «ο γιατρός τούς ζήτησε αρχικά 400.000 δραχμές προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση στην ασθενή. Οι συγγενείς δήλωσαν αδυναμία να συγκεντρώσουν το ποσό αυτό και ο γιατρός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τους προέτρεψε να... δανειστούν. Στη συνέχεια συμφώνησαν στην καταβολή 200.000 δραχμών.

Οι συγγενείς της ασθενούς προχτές το βράδυ ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά οι οποίοι προσημείωσαν τα χρήματα. Στις 12 χτες το μεσημέρι οι συγγενείς παρέδωσαν τα χρήματα στο γιατρό και αποχώρησαν από το γραφείο του. Αμέσως άνδρες της αστυνομίας μπήκαν στο γραφείο του και τον συνέλαβαν ενώ στην τσέπη της ιατρικής του μπλούζας βρήκαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο γιατρός κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Πειραιά και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ