Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στη φυλακή οι χούλιγκανς

Σε συνολικά 62,5 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκαν οι 7 χούλιγκανς του Ολυμπιακού, καθώς επίσης και ο οδηγός του πούλμαν που τους μετέφερε το Μάη του 1999 από το Ολυμπιακό Στάδιο στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας.

Στην απόφαση αυτή έφτασε προχτές το βράδυ το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λαμίας ύστερα από όσα είχε καταγγείλει τότε, ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού, Ιωάννης Ηλιόπουλος, από την Αθήνα. Υστερα από το ντέρμπι των αιωνίων, «φίλαθλοι» του Ολυμπιακού που είχε κατεύθυνση το Βόλο, απήγαγαν το θύμα από την Κηφισιά και το εγκατέλειψαν λίγο πριν τη Στυλίδα. Μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσής του είχε δεχτεί κλοτσιές και γροθιές, σε διάφορα σημεία του σώματός του είχε καεί από αναπτήρες. Επίσης τον ξεγύμνωσαν, του έκοψαν τα μαλλιά και τον φωτογράφισαν πριν τον εγκαταλείψουν στις 3 τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό, όπου και βρέθηκε από διερχόμενους οδηγούς.

Ειδικότερα, οι ποινές φυλάκισης, χωρίς αναστολή, έχουν ως εξής: 9,5 χρόνια στον Γεώργιο Γούμενο από τη Ν. Αγχίαλο Βόλου, 8 χρόνια και 9 μήνες στον Γρηγόριο Ντάγγαλο από το Στεφανοβίκειο Βόλου, 8 χρόνια και 3 μήνες στο μόνιμο λοχία Γεώργιο Βαϊόπουλο από τη Ν. Ιωνία Βόλου, 6 χρόνια και 3 μήνες στον συνάδελφό του Βασίλειο Ξέρα από την Αλεξανδρούπολη και στον Δημήτριο Τσαγκαρή από τη Ν. Ιωνία Βόλου, 8 χρόνια και 3 μήνες στους Κωνσταντίνο Πανάγο και Χρήστο Ανατόλη από το Βόλο και 7 χρόνια στον οδηγό του λεωφορείου Στυλιανό Καριωτάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ