Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ - FEL
Να διασκεδάσουν με την... κούπα

Η απόδοση του Σπανούλη κόντρα στη Χάποελ βοήθησε τα μέγιστα ώστε να πάρει την πρόκριση το Μαρούσι

Sportidea

Η απόδοση του Σπανούλη κόντρα στη Χάποελ βοήθησε τα μέγιστα ώστε να πάρει την πρόκριση το Μαρούσι
Καλός ο στόχος «να χαρούμε το παιχνίδι», όπως το είχε πει ο Παναγιώτης Γιαννάκης πριν την έναρξη του φάιναλ φορ της FEL, όμως ακόμα καλύτερος ο σημερινός στόχος του Αμαρουσίου. Και φυσικά αυτός δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου της διοργάνωσης. Η ελληνική ομάδα το πρώτο βήμα το έκανε. Η νίκη επί της Χάποελ Τελ Αβίβ με 92-74 στον ημιτελικό έδωσε το δικαίωμα στο όνειρο για το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Σήμερα στις 18.30 (ΕΤ-3) στο Καζάν, το Μαρούσι βρίσκεται για δεύτερη φορά μπροστά σε μια καινούρια πρόκληση στην ιστορία του. Να νικήσει την τοπική Ούνιξ και να κατακτήσει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οπως είχε γίνει πριν από τρία χρόνια με το Κύπελλο Σαπόρτα και μάλιστα περίπου τέτοια εποχή.

Ο «καπετάνιος» των επιτυχιών της ελληνικής ομάδας, Παναγιώτης Γιαννάκης, που σήμερα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πρώτος Ελληνας τεχνικός που θα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τρόπαιο σαν παίκτης και σαν προπονητής, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την παρουσία της ομάδας του στο σημερινό τελικό. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό μετά από μια δύσκολη σεζόν. Η αυριανή αντίπαλός μας είναι πολυσύνθετη ομάδα και ο αγώνας αναμένεται να είναι εκτός από συναρπαστικός και ποιοτικός. Η Ούνιξ Καζάν ως ομάδα αποτελεί διαφήμιση για το μπάσκετ τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ευρώπη. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος θα είναι ο νικητής. Δική μου ευχή είναι να κερδίσει το μπάσκετ».

Στην αντίπερα όχθη ο Στανισβλάβ Ερέμιν, τεχνικός της οικοδέσποινας του φάιναλ φορ, Ούνιξ Καζάν, εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στο όνομα του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρώπη. «Το ελληνικό μπάσκετ έχει μεγάλο όνομα στην Ευρώπη και όλοι γνωρίζουν πόσο ανταγωνιστικό ήταν και παραμένει το ελληνικό πρωτάθλημα. Για όλες τις ρωσικές ομάδες είναι πάντα δύσκολο να αγωνίζονται με ελληνικές αντιπάλους. Δεν επιτρέπουν στον αντίπαλο να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας μέχρι το τελευταίο λεπτό. Οι Ελληνες είναι μαχητές».

  • Στο μικρό τελικό της διοργάνωσης θα συναντηθούν η Χάποελ με την Ουράλ Γκρέιτ (16.30).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ