Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθερη η σπουδάστρια του ΤΕΕ Ιλίου

Αφέθηκε τελικά ελεύθερη η 22χρονη Ματίλντα Τόσκα, αλβανικής καταγωγής, μετά από εντολή της Υποδιεύθυνσης του Τμήματος Αλλοδαπών Αττικής. Συγκεκριμένα, το Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου συνέλαβε και κράτησε την 22χρονη Μ. Τόσκα, σπουδάστρια της Γ` τάξης του 1ου ΤΕΕ Ιλίου από τις 19 έως και τις 24 Απρίλη και τη μετέφερε στο Τμήμα Ασπροπύργου για απέλαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, από κάποιο λάθος, δεν ανανεώθηκε η άδεια παραμονής λόγω σπουδών της Μ. Τόσκα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα απέλασης από τη χώρα μας λίγες μέρες πριν από τις απολυτήριες εξετάσεις.

Η οικογένεια Τόσκα, αλβανικής καταγωγής, κατοικεί στο Δήμο Ιλίου. Η Μ. Τόσκα είναι σπουδάστρια της Γ` τάξης του 1ου ΤΕΕ Ιλίου με άριστες επιδόσεις, σύμφωνα με στοιχεία της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΤΕΕ. Παράλληλα, σπουδάζει σε νυχτερινό ΚΕΚ ελευθέρων σπουδών ως κομμώτρια.

Την άμεση απελευθέρωση της Ματίλντα Τόσκα, προκειμένου να μπορέσει να παρακολουθήσει τα μαθήματά της και να λάβει μέρος στις απολυτήριες εξετάσεις, ζήτησαν, με κοινό ψήφισμά τους, η Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Ιλίου, η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Αλλαγής», ο Σύλλογος Γονέων 1ου ΤΕΕ Ιλίου και το 15μελές των μαθητών του 1ου ΤΕΕ Ιλίου. Οι φορείς που υπογράφουν το ψήφισμα ζητούσαν την παρέμβαση των αρμοδίων, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και χαρακτηρίζουν «άδικο και απάνθρωπο να εμποδίζεται το δικαίωμά της στη μόρφωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ