Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΡΜΗ
Εργοστάσιο ρυπαίνει ανεξέλεγκτα

Σοβαρό πρόβλημα δημιουργείται από την αποχέτευση ανεπεξέργαστων υγρών αποβλήτων από το εργοστάσιο της «Νηματοβαφικής ΑΕ», στη Βιομηχανική Περιοχή Θέρμης. Τα απόβλητα ρίχνονται σε χωμάτινες «δεξαμενές» στο οικόπεδο της επιχείρησης, που πολλές φορές, υπερχειλίζουν και τα λύματα φτάνουν στα χωράφια.

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εκφραστεί ανησυχίες για τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής, ενώ με έγγραφα της Νομαρχίας και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης δηλώνεται ότι από τη λειτουργία του συγκεκριμένου εργοστασίου δημιουργούνται επικίνδυνες περιβαλλοντικές οχλήσεις στην περιοχή.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, σε έλεγχο που πραγματοποίησε η Αστυνομία, μετά από εντολή της Νομαρχίας, διαπίστωσε ότι τα υγρά απόβλητα αποχετεύονται ανεπεξέργαστα. Επίσης, η Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της Νομαρχίας σε έκθεση ελέγχου υπογράμμιζε ότι η επιχείρηση δε διαθέτει άδεια λειτουργίας, ούτε διάθεσης υγρών αποβλήτων και έγκριση περιβαλλοντικών όρων. Από την ανάλυση δειγμάτων από τα απόβλητα διαπιστώθηκε ότι αυτά περιείχαν «εξασθενές χρώμιο» (λίαν τοξικό και επικίνδυνο στοιχείο). Τα απόβλητα αυτά προέρχονταν από τη μονάδα παραγωγής βασικού θειικού χρωμίου του παραπάνω νηματοβαφείου, η οποία μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί έχει κλείσει.

«Παρόλο που δημιουργήθηκε θέμα πριν ένα χρόνο και απασχολήθηκαν τόσες υπηρεσίες με τη λύση του προβλήματος, η ρύπανση και φέτος συνεχίζεται. Η παράταξή μας έφερε το πρόβλημα στο δήμο και ζήτησε από τους αρμόδιους να παρέμβουν για να σταματήσει η ρύπανση», τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Θέρμης», Θόδωρος Ιγνατιάδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ