Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για μολυσματικά απόβλητα

Την ανάγκη ορθολογιστικής διαχείρισης των μολυσματικών ιατρικών αποβλήτων, καθώς και των επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Πατσιλινάκος, Π. Κοσιώνης και Α. Σκυλλάκος με Ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νικ. Κακλαμάνη.

«Η ορθολογιστική ενδονοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή διαχείριση των μολυσματικών ιατρικών αποβλήτων παραμένει κενό γράμμα σε βάρος του λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων στην καθαριότητα, καθώς καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί στην εφαρμογή των διατάξεων της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), η οποία από 1-4-2004 έπρεπε να εφαρμόζεται πλήρως», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ. Επίσης, συνεχίζουν, δεν υπάρχει τίποτα νεότερο για τη διαχείριση των επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων, το 99% των οποίων απορρίπτεται ανεξέλεγκτα ή δήθεν «αποθηκεύεται» κάπου, χωρίς κανένα, όμως, έλεγχο.

Ετσι, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε ώστε:

  • Να αρχίσει η άμεση υλοποίηση των διατάξεων της ΚΥΑ για την ορθολογική διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων.
  • Να διαμορφωθεί ολοκληρωμένος εθνικός σχεδιασμός και προδιαγραφές για τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων και να υλοποιηθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ