Τετάρτη 28 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΟΣ
Χωρίς φάρμακα οι ναυτεργάτες

Μεγάλα χρηματικά ποσά οφείλει ο Οίκος Ναύτου στους φαρμακοποιούς της Χίου, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν από την αρχή του 2004 και απειλούν με διακοπή της παροχής φαρμάκων, πιέζοντας για την εξόφλησή τους. Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης και Γ. Πατσιλινάκος, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Κακλαμάνη.

Οπως υπογραμμίζουν οι βουλευτές, στη Χίο περίπου 15.000 ναυτεργάτες και οι οικογένειές τους, που έχουν προσφέρει τη συνεισφορά τους στον ασφαλιστικό οργανισμό του ΝΑΤ, ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα όλα αυτά τα χρόνια και εμπαίζονται ως πολίτες β` κατηγορίας, λόγω της ανυποληψίας των εκάστοτε κυβερνήσεων απέναντι στους φαρμακοποιούς του νησιού.

Στη Χίο, τονίζουν οι βουλευτές, κάθε πέντε - έξι μήνες επαναλαμβάνεται το ίδιο πρόβλημα, ενώ τώρα οι 33 φαρμακοποιοί έχουν να πληρωθούν απ' την αρχή του 2004, που αντιστοιχεί στο ποσό των 600.000 ευρώ. Ετσι, με απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, καλούν την κυβέρνηση να τους ξοφλήσει μέχρι τις 30 Απρίλη, διαφορετικά στις 10 Μάη θα σταματήσουν την παροχή φαρμάκων.

Κατόπιν αυτών, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς τι μέτρα θα πάρουν, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της άμεσης εξόφλησης των φαρμακοποιών του νησιού, αλλά και της εξόφλησής τους σε σταθερή βάση στο μέλλον. Τέλος, αν προτίθενται να παρέμβουν στη Διοίκηση του Οίκου Ναύτου, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ