Πέμπτη 29 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Λέξη για την... ταμπακέρα

Η γνωστή παροιμία «εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι», βρίσκει απόλυτη εφαρμογή, στην επιλογή (και) της νέας κυβέρνησης, να δώσει ξανά άφεση αμαρτιών, στους επιχειρηματίες του αθλητισμού. Παρά τις σχετικές «κορόνες», στην πράξη, αντί να τιμωρήσει μάλλον θα επιβραβεύσει ποικιλοτρόπως τις ανομίες τους! Με καθημερινές πλέον τοποθετήσεις τα στελέχη της επιβεβαιώνουν τις (μέχρι χτες) φήμες και πλέον πληροφορίες, για νέες (φυσικά ευνοϊκές) ρυθμίσεις σε ΠΑΕ και ΚΑΕ.

Χτες ήταν η σειρά του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ορφανού, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή - εμμέσως πλην σαφώς - να προαναγγείλει (προφανέστατα με άνωθεν έγκριση) την κυβερνητική επιλογή. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι πλέον φανερό ότι η πολιτεία πρέπει να κάνει τις δικές της παρεμβάσεις. Προς αυτήν την κατεύθυνση εκπονούμε ένα σχέδιο σε συνεργασία τριών υπουργείων - Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αθλητισμού - έτσι ώστε να υπάρχει μια συνολική παρέμβαση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού».

Και για να μην υπάρξουν αμφιβολίες, αναφορικά με την κατεύθυνση και τις προθέσεις, συμπλήρωσε: «Το τι θα κάνουμε θα το μάθετε αμέσως μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να πάρεις μέτρα τα οποία αλλοιώνουν ένα πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα υπάρξει συνολική παρέμβαση. Στο καινούριο πρωτάθλημα, για εκείνους οι οποίοι δε θα ανταποκριθούν, θα ισχύσουν αυτά που προβλέπει ο νόμος». Σε απλά ελληνικά δηλαδή, σας ξανασυγχωρούμε, αλλά αν συνεχίσετε να παρανομείτε (όπως τόσα χρόνια), ΘΑ σας τιμωρήσουμε (κάτι που ποτέ δεν κάναμε)...

Ετσι ξεκαθαρίζει απόλυτα και η όποια αμφιβολία, για το νόημα της προχτεσινής τοποθέτησης του υφυπουργού Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου: «Εχω την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του χρόνου όλα θα έχουν ρυθμιστεί. Σε πρώτη φάση θα κληθούν για συζήτηση (οι παρανομούντες!..). Θα μπορούσαμε να ανακαλέσουμε ακόμα και αύριο τις άδειες λειτουργίας, αλλά δεν το κάνουμε. Θέλουμε να βρούμε λύση και θα τη βρούμε ως το τέλος του έτους. Και εγώ φίλαθλος είμαι και δε θα ήθελα να διαλυθούν τα πάντα»...

Ασχετα λοιπόν από τους γνωστούς γενικόλογους και «πιασάρικους» τίτλους - προσχήματα, περί παρεμβάσεων, εξυγίανσης κλπ, η ουσία δεν αλλάζει. Η ΝΔ θα στηρίξει τον επαγγελματικό αθλητισμό και τα συμπαρομαρτούντα του, σε βάρος του λαού, του κρατικού κορβανά και κάθε έννοιας δικαίου.

  • Στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, με τον πρωθυπουργό και υπουργό Πολιτισμού, συζητήθηκε ακόμα η Ολυμπιακή αθλητική προετοιμασία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ