Πέμπτη 29 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Αγωνιστικά για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία

Στο πλευρό τους πολύπλευρα το ΚΚΕ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των συμβασιούχων στην Αθήνα
Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στο Δημόσιο, διαδηλώνοντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία. Συμβασιούχοι από την εκπαίδευση, τις δημοτικές επιχειρήσεις, τα υπουργεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και άλλοι συμμετείχαν μαζικά στην απεργία, παρά τις αντίξοες συνθήκες ανάπτυξης των αγώνων, καθώς οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ υπονομεύουν και αποπροσανατολίζουν τον αγώνα τους υιοθετώντας αντεργατικές και αντιλαϊκές θέσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Στη συνέχεια οι συμβασιούχοι ξεκίνησαν πορεία φθάνοντας στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου και επέδωσαν σχετικό ψήφισμα, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία και δείχνοντας διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τους αγώνες τους.

Μετά την πορεία οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που αύριο λήγουν οι συμβάσεις τους και πετιούνται στο δρόμο, συνέχισαν πραγματοποιώντας συγκέντρωση έξω από το υπουργείο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Οικονομικών, Α. Ρεγκούζα, ο οποίος για άλλη μια φορά απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χτες αργά το απόγευμα οι καθαρίστριες δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από Αθήνα και Πειραιά, κρατώντας αναμμένα κεριά έξω από το υπουργείο Εσωτερικών διαδήλωσαν το δικαίωμά τους στη μόνιμη, σταθερή και πλήρη εργασία.

Το απαράδεκτο καθεστώς εργασίας - με συμβάσεις έργου - των καθαριστριών σχολείων που προσφέρουν πολύ σημαντικές υπηρεσίες με ελάχιστες αμοιβές αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Τάκης Τσιόγκας και Αντώνης Σκυλλάκος, προς την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου και τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο. Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, αν υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι καθαρίστριες των σχολείων και να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.

Στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες και οι συμβασιούχοι της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕΙΔΔ, με κύριο αίτημα τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Στην απεργιακή κινητοποίηση πήραν μέρος συμβασιούχοι του ΟΤΕ - η πλειοψηφία των οποίων βρίσκεται «στον αέρα» καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους με τον οργανισμό - του ΑΠΘ, έκτακτοι του υπουργείου Πολιτισμού και συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Επίβλεψης Συντήρησης Εργων (ΔΕΣΕ). Στην απεργιακή συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, με επικεφαλής το γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Ζαριανόπουλο και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης.

Σήμερα, εξάλλου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στις 7 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου, ύστερα από απόφαση της συνέλευσης των συμβασιούχων που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

  • Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πραγματοποιούν συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Ακόμα, στις 9 το πρωί οι συμβασιούχοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο μέγαρο της επιχείρησης στο Μαρούσι. Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, στις 7 το απόγευμα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου.
Στον Πειραιά

Το ΚΚΕ διεκδικεί πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, με εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής, λαϊκής οικογένειας. Αυτό επισήμανε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και το πράσινο στο Δήμο της Δραπετσώνας. Αναφερόμενος στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απολυμένοι και έκτακτοι συμβασιούχοι σε όλους τους δήμους και στη Νομαρχία του Πειραιά, αφού επισήμανε ότι πρέπει άμεσα να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι, τόνισε ότι απαιτείται η χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τους μισθούς των εργαζομένων και την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών και άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι δήμοι, πρόσθεσε, πρέπει να παρέχουν επαρκείς και δωρεάν υπηρεσίες, να είναι επανδρωμένοι με επαρκές εργατικό δυναμικό για να μπορούν να ικανοποιούν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών και να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών και η επιχειρηματική δραστηριότητα των δήμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ