Παρασκευή 30 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ν. ΓΚΑΡΓΚΑΝΑΣ
«Προτροπές» για τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής

Σε ρόλο στυλοβάτη της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής, ανεξάρτητα από τον φορέα κυβερνητικής διαχείρισης, εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας Ν. Γκαργκάνας. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είχε καλά λόγια για την απελθούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προέτρεψε τους διαδόχους του της ΝΔ να συνεχίσουν στην ίδια ρότα.

Αναφερόμενος στα... καλά των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ισχυρίστηκε ότι «έχουν γίνει θετικά βήματα, όπως η μερική απασχόληση, που έχουν αρχίσει να αποδίδουν» (!) Καθώς όμως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ικανοποιήσει τις νέες αξιώσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών με νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο Ν. Γκαργκάνας, στρώνοντας το χαλί, συνέχισε λέγοντας: «Η πρόοδος δεν είναι αρκετή» γι' αυτό «πρέπει να υπάρξει συνέχεια στην εφαρμογή με εντατικότερους ρυθμούς».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φορολογική μεταρρύθμιση, βρήκε την ευκαιρία να διακηρύξει για μια ακόμη φορά την τήρηση της λεγόμενης «δημοσιονομικής πειθαρχίας». Σύμφωνα με τον ίδιο και εφόσον η «φορολογική μεταρρύθμιση συνεπάγεται απώλειες εσόδων, πρέπει πρώτα να περικοπούν οι δαπάνες ή εναλλακτικά να εξασφαλιστούν άλλοι πόροι». Προφανώς εννοούσε τα «έσοδα» που θα προέλθουν από την εκποίηση κρατικής περιουσίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ