Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ
Αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους;

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Σε στενό κλοιό» βρίσκεται ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές ερμηνεύοντας τις καθ' όλα υποκριτικές «κατ' ιδίαν επιπλήξεις» του Αμερικανού Προέδρου, Τζορτζ Μπους, ...επειδή δεν τον ενημέρωσε για την άσχημη συμπεριφορά ορισμένων Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ, οι οποίοι κακομεταχειρίστηκαν Ιρακινούς αιχμαλώτους!

Το πρωί της Τετάρτης, σε συνάντηση στο οβάλ γραφείο, ο Μπους εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του στον Ράμσφελντ, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων «New York Times» και «Washington Post», που επικαλούνται επίσημες πηγές του Λευκού Οίκου, στις οποίες έδωσε την άδεια να αποκαλύψουν το γεγονός ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος φυσικά!

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι τόσο ο Ράμσφελντ, καθώς και πολλοί άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγός Ρίτσαρντ Μάγερς, θα καταθέσουν σήμερα στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, σχετικά με την υπόθεση των βασανιστηρίων σε βάρος Ιρακινών κρατουμένων. Στο μεταξύ, και ενόψει προεδρικών εκλογών ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζόζεφ Μπίντεν, ο δεύτερος στην ιεραρχία στην Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων, εκτίμησε ότι ο Ράμσφελντ θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του αν από την έρευνα αποδειχθεί ότι ευθυνόταν για την υπόθεση αυτή.

Κόλινγκέιτ;

Στο μεταξύ, το μέτωπο διευρύνθηκε με μία ακόμη κίνηση πρόκλησης τεχνητής έντασης... Ο επικεφαλής του επιτελείου του υπουργού Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, Λάρι Ουίλκερσον, σε συνέντευξή του σε περιοδικό, επέκρινε εκείνους που με υπεροπτικό τρόπο αποφασίζουν να στείλουν ανθρώπους να σκοτωθούν, χαρακτηρίζοντας τον Αμερικανό υφυπουργό Αμυνας, Πολ Γούλφοβιτς, ουτοπιστή, παρομοιάζοντάς τον ...με τον Λένιν!

Το «ασυνήθιστο ξέσπασμα οργής» του Ουίλκερσον - όπως χαρακτηρίστηκε - ανοίγει πολλά μέτωπα... αφού κατά τον ίδιο ο Πάουελ σπαταλά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για να περιορίζει τον αρνητικό αντίκτυπο από τα λάθη των συναδέλφων του και επέκρινε εκείνους που αποφασίζουν να στείλουν στο θάνατο άντρες και γυναίκες λέγοντας: «Οταν χρησιμοποιείς μόνο ράβδο, δεν πρόκειται να πετύχεις και πολλά».

Τέλος, αναφερόμενος στην πολιτική έναντι της Κούβας είπε ότι είναι «η βλακωδέστερη πολιτική επί της Γης... είναι τρελή». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κόλιν Πάουελ είναι ο επικεφαλής της «Επιτροπής για την Απελευθέρωση της Κούβας», δηλαδή του «καθοδηγητικού οργάνου» επιβολής αυτής της «τρελής πολιτικής»... Τι συμβαίνει τελικά εντός των ΗΠΑ;

Τέλος, την έγκριση του αμερικανικού Κογκρέσου για τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν με επιπλέον 25 δισεκατομμύρια δολάρια πρόκειται να ζητήσει ο Τζορτζ Μπους, καταστρατηγώντας δέσμευσή του να μην αξιώσει περαιτέρω κονδύλια προ των προεδρικών εκλογών του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ